Sala Polivalenta din Cluj a fost finalizata dupa aproape patru ani, investitiile ridicandu-se la 70 de milioane de lei. Primarul Emil Boc a descris-o ca pe "o adevarata bijuterie a sportului si a divertismentului", care va fi pentru multi ani cea mai moderna din tara.

Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, dupa ce a vizitat Sala Polivalenta, ca Primaria Cluj-Napoca a inceput procedura de receptie a acesteia, care va dura pana in 15 octombrie. El a precizat ca Primaria a inceput procedurile de receptie, care vor dura pana in 15 octombrie, dupa care sala va fi pregatita pentru concertul inaugural din 31 octombrie sustinut de James Blunt, arata Mediafax.

”Prima concluzie pe care o am dupa ce am vazut sala este ca avem de-a face cu o adevarata bijuterie a sportului si a divertismentului. Noua Sala Polivalenta corespunde standardelor si cred ca va fi, pentru multi ani de aici inainte, cea mai frumoasa si moderna din Romania, daca nu cumva si din Centrul si Estul Europei”, a spus Boc.

Competitiile sportive, difuzate pe un cub video unic in Romania

Sala Polivalenta dispune de o pardoseala demontabila care permite practicarea mai multor sporturi, de un cub video unic in Romania, pe care se pot difuza imagini HD din timpul competitiilor sportive, de tribune retractabile, care permit montarea unei scene pentru concerte sau spectacole, si de o parcare subterana de 450 de locuri. De asemenea, exista si o sala de incalzire pentru sportivi, comparabila cu o sala de sport, care va permite efectuarea de antrenamente.

In aceeasi conferinta de presa, directorul firmei CON-A, constructorul Salii Polivalente, Sorin Cristea, a declarat ca lucrarile au inceput in urma cu patru ani, au fost intrerupte o perioada in urma unei decizii a instantei, iar costurile totale ale investitiei ajung la circa 70 de milioane de lei.

"Sala a iesit foarte bine in conditiile unui buget limitat, adaptat la conditiile economice din Romania. A fost un buget mic la cei 40.000 de metri patrati construiti si am depus mari eforturi pentru a ne incadra in buget si in obligatiile contractuale. Mai avem mici retusuri, va trebui sa facem curatenie si teste de lumini, caldura, climatizare, pentru a fi siguri ca predam sala complet functionala, fara nici un defect”, a declarat Cristea. Sala Polivalenta va fi administrata de o societate stabilita de Consiliul Local Cluj-Napoca.

Sala Polivalenta din Cluj-Napoca va avea o capacitate de 7.200 de locuri care se poate extinde pana la 10.000 de locuri. Lucrarile au inceput in anul 2010, insa au fost oprite la inceputul anului 2012 in faza de executie a circa 65 la suta din lucrari, printr-o sentinta a instantelor. Lucrarile au fost executate de asocierea firmelor CON-A cu Nisal si InterSport.

Sala Polivalenta va putea gazdui meciuri si antrenamente pentru o varietate foarte larga de sporturi, de la karate, scrima, aikido sau judo si pana la baschet, handbal, tenis sau gimnastica. Inaugurarea noii constructii va avea loc in 31 octombrie cu concertul artistului James Blunt.

Noua sala se afla in vecinatatea Stadionului "Cluj Arena" si la circa 500 de metri de Sala Sporturilor "Horia Demian", cu o capacitate de 2.525 de locuri, cu care formeaza un complex sportiv unic in Romania, care poate gazdui in viitor turnee finale de Campionate Europene sau Mondiale pentru diferite sporturi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri