Sala Polivalenta din Cluj-Napoca a fost inaugurata oficial, dupa o investitie de 70 de milioane de lei, proiect care a demarat inca din anul 2010.

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, luni, la inaugurarea oficiala a Salii Polivalente, ca este "cea mai frumoasa, performanta si dotata sala sportiva din Romania", transmite Mediafax. "Multumesc clujenilor ca, din banii lor, integral din bugetul local, s-a realizat aceasta bijuterie sportiva si de divertisment. Avem cea mai frumoasa, performanta si dotata sala sportiva din Romania, comparabila cu cele din UE, astfel ca am pus Clujul pe harta competitiilor sportive nationale si internationale. Sala se preteaza la diverse sporturi si am adresat tuturor federatiilor invitatia sa puna competitii sportive nationale si internationale la Cluj-Napoca", a spus Boc.

Panglica inaugurala a fost taiata de cinci campioni ai sportului romanesc - Simona Richter, laureata a Jocurilor Olimpice la judo, Ciprian Porumb, capitan al echipei de tenis de Cupa Davis a Romaniei, Mircea Barna, sportiv care a inregistrat 50 de selectii in nationala de baschet a Romaniei, Eva Zorgo, multipla campioana la atletism, si Remus Campeanu, fotbalist care a purtat zece ani banderola de capitan al echipei "U" Cluj.

Cei cinci sportivi au primit medalii din partea Primariei Cluj-Napoca si a firmei care a construit sala, ceremonia fiind urmata de demonstratii de baschet si handbal si de un spectacol de majorete. Emil Boc a testat terenul si a aruncat de cateva ori la poarta de handbal, de la sapte metri, reusind sa si marcheze. "Cred ca terenul este foarte bun, nu ma pricep, nu sunt expert, dar este foarte bun. La handbal am incercat sa imi amintesc din scoala generala, dar au mai trecut anii", a spus Boc.

La manifestare au fost prezenti, printre altii, prefectul Ioan Gheorghe Vuscan, vicepresedintele CJ cu atributii delegate de presedinte, Vakar Istvan, parlamentari de Cluj.

Sala Polivalenta din Cluj, omologata pentru baschet, volei si handbal

Sala Polivalenta este omologata pentru baschet, volei si handbal, dar poate gazdui competitii internationale de box, arte martiale, gimnastica, scrima, tenis de masa, tenis de camp sau badminton. Sala dispune de scaune retractabile si de un cub video cu LED-uri, de cinci pe trei metri, similar cu cele folosite in campionatul american de baschet, NBA, care permite redarea transmisiilor in direct a competitiilor sportive.

Sala Polivalenta din Cluj-Napoca are o capacitate de 7.200 de locuri, dar se poate extinde pana la 10.000 de locuri. Lucrarile au inceput in anul 2010, insa au fost stopate la inceputul anului 2012, in faza de executie a circa 65 la suta, printr-o decizie a instantei. Ulterior, ele au fost reluate, in acelasi, in urma reluarii licitatiei, csre a fost castigata de aceeasi firma, mai exact de asocierea firmelor Con-A cu Nisal si InterSport. Investitia s-a ridicat la 70 de milioane de lei.

Primul eveniment oficial care va fi gazduit de Sala Polivalenta va fi un concert sustinut de James Blunt, programat vineri, de la 20.00, iar primele competitii sportive vor avea loc la inceputul lunii noiembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri