Analiza porneste de la informatiile obtinute in decursul anului 2014 de la 600 de utilizatori ai platformei HomeFinders.ro. Ea indica cele mai cautate zone din Bucuresti, precum si tipologia clientilor care apeleaza la serviciul de reprezentare a cumparatorului si evidentiaza evolutia cererii in raport cu oferta. Preferinta bucurestenilor pentru zona Tineretului este dictata de beneficiile pe care ea le prezinta: parc, accesul la doua magistrale de metrou, existenta bancilor, a spatiilor comerciale si a unor scoli apreciate. Informatiile oferite de clientii companiei de consultanta imobiliara indica faptul ca aceasta este prima optiune inclusiv pentru persoanele care locuiesc in zona si sunt interesate de achizitionarea unui apartament mai mare.

Urmatoarele doua zone aflate in interesul cumparatorilor din Capitala sunt Aviatiei si 1 Mai, lucru care releva o crestere a cererii pe segmentul mediu-plus. Insa, daca in Tineretului numarul de oferte disponibile spre vanzare este relativ echilibrat in raport cu cererea, in Aviatiei si 1 Mai, ofertele pentru apartamente scoase la vanzare isi fac aparitia in numar mic. Aviatiei este zona in care se regaseste cea mai mare discrepanta intre cerere si oferta. Aici cererea pentru apartamente de doua, trei sau patru camere este in crestere progresiva, insa ofertele noi intarzie sa apara. O situatie similara exista si in zona Stefan cel Mare, unde numarul de oferte disponibile pentru apartamente la etaje intermediare este in scadere.

“Piata rezidentiala a Capitalei a intrat intr-un nou ciclu de evolutie. Astazi, zonele semicentrale, centrale si de Nord se confrunta cu o lipsa de oferte care sa acopere cererea in crestere. Ne asteptam ca situatia sa se schimbe in urmatoarea perioada, intrucat in aceste zone a fost demarat un numar important de proiecte rezidentiale", a spus Matei Malos, managing partner HomeFinders.ro.

Citeste si:

Majoritatea cumparatorilor care isi doresc sa achizitioneze o locuinta pe segmentul de piata mediu-plus si apeleaza la serviciile de consultanta imobiliara au varsta cuprinsa intre 25 si 45 de ani si studii superioare. Dintre clientii HomeFinders.ro, 46,5% lucreaza in IT/telecomunicatii si 25% in domeniul financiar-bancar.

HomeFinders.ro este prima companie de consultanta imobiliara dedicata exclusiv cumparatorilor. Fondata in 2011, firma reuneste o echipa de 15 consultanti. HomeFinders.ro propune un model de consultanta imobiliara de unica reprezentare. Prin intermediul unei platforme online integrate, compania ofera acces la toate ofertele rezidentiale disponibile in Bucuresti, precum si la detalii despre acestea, previzionari online, analize si statistici. De la infiintare, HomeFinders.ro a asistat achizitii de o valoare totala de peste 30 de milioane de euro.

Sursa foto: Shutterstock / Real Estate