Diferenta intre preturile medii solicitate de proprietarii apartamentelor din segmentul mediu si premium al Capitalei si preturile solicitate pentru apartamentele din zonele marginase a crescut in ultimele 12 luni cu peste 20%, conform unui studiu realizat de HomeFinders.

In august 2014, valoarea medie solicitata de proprietari pentru apartamentele din zonele semicentrale, centrale si de Nord ale Bucurestiului era de 67.000 de euro, cu 14.000 de euro mai mare decat pretul solicitat pentru apartamentele situate in zonele marginase, scrie Mediafax.

In luna august a acestui an, pretentiile proprietarilor de apartamente din segmentul mediu si premium au ramas aceleasi, insa valorile medii solicitate pentru apartamentele din zonele marginase au scazut cu 5,66%, de la 53.000 de euro la 50.000 de euro. Astfel, diferenta dintre preturile solicitate pe cele doua segmente distincte de piata a crescut intr-un an cu peste 20%, pana la 17.000 de euro.

Comparativ cu luna iulie a acestui an, in august, preturile solicitate au inregistrat o scadere de 1,68%. Proprietarii au solicitat preturi mai mici cu 1.000 de euro, atat pentru apartamentele din centrul, semicentrul si Nordul Capitalei, cat si pentru cele din zonele marginase. Asadar, preturile medii solicitate in august pe cele doua segmente de piata s-au mentinut la aceeasi distanta inregistrata in luna precedenta.

In timp ce preturile solicitate au consemnat o usoara scadere in august fata de iulie, volumul de oferte a crescut. Luna trecuta, proprietarii au scos pe piata un numar total de 3.639 de oferte, cu 3,11% mai multe decat in iulie. Din totalul de 3.639 de apartamente scoase la vanzare, 1.692 sunt situate in centrul, semicentrul si Nordul Capitalei, iar 1.947 se afla in zonele marginase. Comparativ cu august 2014, volumul total de oferte din luna august a acestui an a inregistrat o crestereimportanta, de 75,96%.

HomeFinders este prima companie de consultanta imobiliara dedicata exclusiv cumparatorilor. Fondata in 2011, firma reuneste o echipa de 15 consultanti specializati in cele mai importante zone rezidentiale ale Bucurestiului.

Compania propune un model de consultanta imobiliara in premiera in Romania, de unica reprezentare, si isi asista clientii de-a lungul intregului proces de achizitie a unei locuinte in cele mai bune conditii posibile. Prin intermediul unei platforme online integrate, compania ofera acces la toate ofertele rezidentiale disponibile in Bucuresti, precum si la detalii despre acestea, previzionari online, analize si statistici. De la infiintare, HomeFinders a asistat achizitii de o valoare totala de peste 30 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri