La nivelul intregii piete de apartamente din Bucuresti, pretul mediu solicitat in trimestrul al treilea este de 59.142 euro, in vreme ce pretul mediu solicitat in trimestrul al doilea s-a situat in jurul valorii de 58.167 de euro. Pe segmente de piata, preturile solicitate pentru apartamentele din zona mediu si premium s-au mentinut relativ stabile, in timp ce pretentiile proprietarilor de apartamente din zonele de est, sud si vest au crescut cu 3,74%. De altfel, in luna septembrie s-a inregistrat cel mai mare pret mediu solicitat pentru apartamentele din zonele marginase in ultimele opt luni: 51.500 de euro.

Comparativ cu trimestrul al treilea al anului trecut, se remarca o evolutie diferita a preturilor solicitate in ultimele trei luni pe cele doua segmente de piata. Pretul mediu solicitat pentru apartamentele din zonele centrale, semicentrale si de nord ale Capitalei au consemnat o crestere de 1,68% si s-au stabilizat in jurul valorii de 67.450 de euro. De partea cealalta, preturile solicitate pentru apartamentele din zonele marginase au inregistrat o scadere de 2,02% si se situeaza in jurul valorii de 50.833 de euro.

Citeste si:

Si parcursul preturilor solicitate pe durata ultimelor trei luni a fost diferit fata de aceeasi perioada a anului trecut. Daca in al treilea trimestru din 2014, preturile solicitate au cunoscut o scadere in iulie, pentru ca mai apoi sa creasca in august si sa scada in septembrie, anul acesta evolutia a fost una opusa: preturile solicitate au crescut in iulie, au scazut in luna august si au crescut din nou in luna septembrie.

Cu aproape 50% mai multe apartamente disponibile la vanzare

O crestere semnificativa fata de trimestrul al treilea din 2014 o inregistreaza numarul de oferte scoase la vanzare de catre proprietari, pe ambele segmente de piata. Numarul total de oferte de apartamente scoase pe piata in ultimele trei luni este de 10.265, cu 47,67% mai mare comparativ cu volumul de oferte din aceeasi perioada a anului trecut si similar cu numarul de oferte inregistrat in al doilea trimestru din 2015.

HomeFinders, companie fondata in 2011 de Matei Malos, este specializata in consultanta imobiliara, firma reunind o echipa de 15 consultanti specializati in cele mai importante zone rezidentiale ale Bucurestiului. Prin intermediul unei platforme online integrate, compania ofera acces la toate ofertele rezidentiale disponibile in Bucuresti, precum si la detalii despre acestea, previzionari online, analize si statistici. De la infiintare, HomeFinders a asistat achizitii de o valoare totala de peste 30 de milioane de euro.