In acest context, ritmul anual de crestere a preturilor (trimestrul al treilea 2018 fata de aceeasi perioada din 2017) se afla, in momentul de fata, la 5,6%, in conditiile in care, in perioada similara din 2017, acelasi indicator se situa aproape de pragul de 10%.

„Piata imobiliara arata bine, paradoxal am putea spune, in contextul in care avem o invazie de opinii, mai mult sau mai putin avizate, care prezic o eventuala criza de proportii. Dar in acest moment nu exista indicatori a caror evolutie sa anticipeze o criza imobiliara. Si o afirm cu responsabilitatea antreprenorului cu proiecte rezidentiale active in trei orase din tara: Arad, Brasov si Timisoara. Preturile proprietatilor vor continua sa creasca pe termen lung, chiar daca vom asista si la corectii punctuale inevitabile. Valoarea activelor imobiliare se valideaza in timp, ceea ce face adevarata afirmatia ca nu exista un moment mai potrivit pentru a cumpara o proprietate imobiliara decat momentul care a trecut. Prudenta este, bineinteles, buna, insa crearea panicii nu. Indicatorii pe care ii urmarim ne dau incredere sa construim in continuare si sa ne asteptam la un an 2019 bun pentru piata, marcat de stabilitate”, spune Valentin Morar, CEO Wallberg.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock