Reducerea este valabila pentru chiriasii cu care Immofinanz nu a incheiat deja acorduri privind un curs valutar al rublei mai mic si obliga comerciantii semnatari la plata tuturor chiriilor restante pana la finele lunii februarie, potrivit unui comunicat Immofinanz.

"Deprecierea abrupta a rublei si scaderea puterii de cumparare in Rusia afecteaza foarte multi retaileri. Oferta noastra pentru un pret fix al chiriei va oferi o solutie rapida pentru comerciantii cu care inca nu am incheiat acorduri pentru o reducere temporara a pretului chiriei", a spus Eduard Zehetner, directorul general al Grupului Immofinanz, potrivit Mediafax.

Immofinanz detine si administreaza cinci complexe comerciale in Moscova, cu o suprafata inchiriabila de circa 277.000 metri patrati.
Zehetner a mentionat ca efectele reducerii pretului chiriei asupra afacerilor Immofinanz nu pot fi inca estimate. Pe de o parte, masurile vor duce la incasari din chirii mai mici, insa, pe de alta, chiriasii isi vor putea achita datoriile restante la un curs mai bun decat cel actual, a spus el.

Rubla a scazut anul acesta cu circa 50% fata de dolar, in urma sanctiunilor economice impuse de catre statele din Vest dupa ce Rusia a anexat ilegal Crimeea in martie si a declinului accentuat al pretului petrolului. Moneda nationala rusa si-a revenit partial pe parcursul ultimelor cinci sedinte, in contextul in care cotatiile petrolului s-au stabilizat.