Pare o gluma, dar este perfect adevarat pentru Sam Cookney. El merge la birou cu avionul din Barcelona in Londra pentru ca pur si simplu este mai ieftin decat sa locuiasca in capitala Marii Britanii.

sam cookneyMirror scrie ca Sam Cookney s-a mutat acum 3 luni in Barcelona, iar de atunci zboara la jobul sau din Londra, unde ajunge in fiecare dimineata la 9:30. De ce a luat aceasta decizie? A hotarat sa incheie perioada inchirierii unui apartament la comun si sa se mute sigur si pur si simplu a realizat ca acest lucru nu este posibil in Londra. Asa a ajuns sa se gandeasca ce ar putea sa isi ia in Barcelona cu banii de chirie din Londra.

Sta acum intr-un apartament cu doua domitoare, renovat recent, cu terasa, si situat in centrul orasului Barcelona. Apartamentul costa 800 de euro (570 lire sterline) pe luna plus inca circa 80 euro facturi. Cookney spune ca s-a mutat in special pentru a-si imbunatati stilul de viata, dar ca acum realizeaza ca de fapt economiseste stand aici. Prin comparatie, scriu jurnalistii Mirror, cel mai ieftin apartament similar din Londra costa 1.100 de lire sterline, si nu este atat de central, iar spatiul exterior este impartit.

El recunoaste ca uneori preturile zborurilor pot fi mai mari, insa acum a rezervat deja zboruri pana in octombrie si pretul a scazut considerabil. Ce-i drept, Sam Cookney nu trebuie sa fie la birou decat de 3-4 ori pe luna in medie, asa ca faptul ca nu calatoreste zilnic il ajuta sa economiseasca chiar daca face naveta.

Cookney a postat ca o gluma ideea de a se muta la Barcelona in toamna lui 2013 pe blogul sau, iar in urma cu 3 luni a pus-o in practica.

Sursa foto: Sam Cookney/Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri