CBRE: 67% din spatiile de birouri cu livrare in 2016, vor fi in zona de nord si Pipera

Circa 382.000 mp de birouri sunt anunte spre liivrare in 2016, iar 67% din spatii vor fi in zona de Nord si Pipera, in timp ce in jur de 15% vor fi in vestul Capitalei, potrivit CBRE.

Potrivit CBRE, rata totala de neocupare s-a mentinut in T3 s-a ridicat la 13,1%, fata de 12,9% in al doilea trimestru. Pana la sfarsitul anului vor mai fi livrati 41.600 de mp de spatii de birouri, cel mai important proiect fiind AFI Park 4 si 5, dezvoltat de AFI Europe, cu o suprafata de 32.000 mp.

Chiria prime s-a mentinut la finalul celui de-al treilea trimestru la nivelul de 18,5 euro/mp.Prelungirile de contracte au dominat piata de spatii de birouri in acest trimestru, ceea ce confirma tendinta de consolidare a jucatorilor din industrie si servicii - companiile se preocupa din ce in ce mai mult sa isi proiecteze viitorul si activitatile operationale. Totalul tranzactiilor de birouri din piata, incheiate in trimestrul al treilea, se ridica la 72.000 mp; renegocierile cu extindere de durata au o pondere de 53%, iar intrarile noi pe piata (cerere noua), o cota de 30% din total tranzactii.

“Datele statistice de pe trimestrul al treilea demonstreaza ca sentimentul pozitiv despre care discutam la inceputul anului este un fenomen sustenabil, dovada a maturitatii pietei si a evolutiei macroeconomice bune.”, apreciaza Mihai Paduroiu, head of office agency, CBRE Romania. “De asemenea, cota de 30% din volumul total tranzactionat, reprezentat de cresteri ale companiilor prezente deja sau de intrari noi pe piata din Romania, este un maxim istoric si permite cresterea asteptarilor pentru evolutia cererii in 2016. “, mai spune Paduroiu.

Potrivit datelor companiei, CBRE Romania ocupa locul 1 in tranzactiile de spatii de birouri pe trimestrul al treilea, cu 44.300 mp in Bucuresti, reprezentand atat chiriasi cat si proprietari de cladiri.

Citeste si:
CBRE preia administrarea clădirii boutique Ethos House din Floreasca
CBRE preia administrarea...

In ultima perioada CBRE Romania a mizat pe construirea si consolidarea echipei, printr-o campanie intensa de recrutare si training. “Romania este pentru noi cel mai important client”, spune Razvan Iorgu, managing director CBRE. Ne propunem sa facem din produsul intern brut al tarii cel mai important indicator de performanta al CBRE. Cresterea PIB-ului national ca urmare a investitiilor pe care noi le aducem in tara este cea mai importanta realizare a noastra”.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri