Oferta pentru vanzarea obligatiunilor a fost anuntata luni. Obligatiunile au maturitate de 5,25 ani, cu scadenta in februarie 2021, si au fost plasate "catre o varietate de investitori institutionali din Europa", se arata intr-un raport transmis de NEPI Bursei de Valori Bucuresti si citat de Mediafax.

Incasarile din vanzarea de obligatiuni vor fi folosite pentru refinantarea partiala a datoriei existente si pentru proiectele companiei, incluzand achizitii, cand si daca va fi cazul, potrivit NEPI.

NEPI a efectuat in octombrie o majorare de capital de 130 de milioane de euro, o parte din fonduri fiind destinate refinantarii achizitiei Auchan Titan Shopping Centre din Bucuresti.

Citeste si:

Dezvoltatorul imobiliar a anuntat la sfarsitul lunii august ca a cumparat Degi Titan de la companiile germane Aberdeen Asset Management Deutschland si Degi Beteiligungs, intr-o tranzactie de 86 milioane euro, care include si preluarea unor datorii. Degi Titan detine centrul comercial Auchan Titan, cu o suprafata de aproape 45.000 de metri patrati.

NEPI este unul dintre cei mai mari investitori din Romania si are in portofoliu Mall Promenada, Vulcan Value Centre, CityPark Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Galati Shopping City, Shopping City Targu Jiu si alte centre comerciale atat in tara, cat si in Serbia si Slovacia. NEPI mai detine si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucuresti, City Business Centre din Timisoara si The Office din Cluj.