Park Lake Plaza, unul dintre cele mai importante proiecte comerciale anuntate in Romania, si totodata unul dintre cele mai asteptate mall-uri ale Capitalei in 2016, va fi inaugurat in luna septembrie a anului viitor, cu o intarziere de sase luni fata de data stabilita initial de catre dezvoltatorii proiectului.

Potrivit unor informatii obtinute in exclusivitate de catre wall-street.ro, irlandezii de la Caelum Development si portughezii de la Sonae Sierra – dezvoltatorii proiectului ParkLake Plaza din zona de est a Capitalei vor inaugura centrul comercial in toamna anului 2016, asta dupa ce initial data de inaugurare fusese stabilita pentru primul trimestru din 2016.

Explicatia ar fi aceea ca dezvoltatorii proiectului, dar si constructorul, au avut parte de o serie de intarzieri in ceea ce priveste diferite avize de la Primaria Sectorului 3, lucru care va intarzia procesul de inaugurare al centrului comercial.

ParkLake Plaza, preinchiriat deja in proportie de 90%: ce noi branduri intra pe piata din Romania

Proiectul din cartierul bucurestean Titan a ajuns deja la un grad de preinchiriere de 90%, pe lista provizorie a centrului comercial fiind deja mai multe noi branduri care vor ajunge exclusiv in Romania.

Printre noile nume ale viitorului centru comercial se numara si lantul portughez de fashion Lanidor, un brand exclusivist de imbracaminte si incaltaminte care va concura unor branduri precum Marks & Spencer, lantului Inditex (Zara, Pull & Bear, Stradivarius, Berska, Massimo Dutti), Peek & Cloppenburg, Debenhams sau BSB. Brandul va fi introdus pe plan local sub forma de franciza.

Printre alte nume care vor intregi lista noilor spatii comerciale din ParkLake Plaza se mai numara Antonelle Paris, Louis Purple (cu un singur al magazin in Romania, stradal, in Piata Romana – Bucuresti), Claire’s, New Balance Shoes, Sabrini sau Fankie Garage.

Tot in discutii avansate pentru semnarea unui contract in proiectul din zona de Est a Capitalei este si Apple Premium Resellerul iCentre, companie care anunta intr-un interviu pentru wall-street.ro ca ca planuieste sa deschida noi spatii comerciale la nivel local, fiind in prezent in discutii avansate inclusiv cu reprezentantii ParkLake.

Lucrarile pentru proiectul ParkLake din Capitala au inceput inca de la debutul anului 2014, pentru ca in toamna anului trecut sa fie anuntat primul si cel mai mare chirias al proiectului – grupul Carrefour urmand sa inaugureze un hipermarket de 12.000 mp.

Printre chiriasii viitorului centru comercial se mai numara H&M, Koton, Springfield, OYSHO, Lashez, Timeout, Office Shoes, Salamander, Geox, Il Passo, Altex, Arsis (tehnologie), B&B Collection, Be in Time, Kultho, Swarowski sau Sabrini (bijuterii si ceasuri).

La inceputul acestui an, ParkLake Plaza ajungea la un grad de preinchiriere de 70%. Constructorul proiectului este compania austriaca Strabag.

Sonae Sierra detine 46 de centre comerciale cu o valoare de piata de peste 6 miliarde de euro, si este prezent in 4 continente si 17 tari: Portugalia, Algeria, Azerbaijan, Brazilia, China, Columbia, Germania, Grecia, Italia, Maroc, Mozambic, Romania, Rusia, Spania, Slovacia, Tunisia si Turcia. Sonae Sierra administreaza si / sau detine 87 de centre comerciale cu o suprafata totala de 2,4 milioane mp si aproximativ 9.100 de chiriasi. In 2014, compania a primit peste 440 de milioane de vizite in centrele comerciale pe care le administreaza. In prezent, Sonae Sierra are 7 proiecte in dezvoltare, inclusiv 3 pentru clienti si alte 4 noi proiecte pe rol.

Caelum Development este o companie specializata in investitii si dezvoltare imobiliara, detinuta de un grup privat de investitori irlandezi cu peste 10 ani experienta pe piata europeana de Real Estate. Avand sediul central in Varsovia, Grupul Caelum are un portofoliu extins de 36 de proiecte in Europa si include 21 de centre de retail cu o suprafata bruta de 200.000 mp.

Tot in cursul anului viitor este programata deschiderea si centrului comercial Veranda Mall din zona Obor din Capitala, un proiect de 60 de milioane de euro, dezvoltat de catre familia Pogonaru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri