Cu o continuare a alocarii fondurilor necesare programului Prima Casa, dar si TVA 5% la achizitii imobiliare, precum si alte masuri care stimuleaza investitiile si achizitiile de bunuri de acest tip, se va genera un climat de incredere pentru intreaga piata, sustin reprezentantii Immochan Romania, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari prezenti pe piata locala.

„Cu aceste masuri fiscale ne asteptam sa se instaleze un climat stabil care sa dea siguranta unei planificari de business cel putin 5-10 ani de acum inainte. Din analizele noastre, nu reiese prezenta unui val speculativ de achizitii in piata, ci de o crestere naturala”, sustine Tatian Diaconu (foto), CEO al Immochan Romania.

Declaratiile sefului Immochan Romania vin in contextul in care dezvoltatorul imobiliar a facut un prim pas pe zona sectorului rezidential, obtinand autorizatia de constructie a Coresi Avantgarden din Brasov, unul dintre cele mai ambitioase proiecte rezidentiale din centrul tarii si totodata primul pariu pe segmentul rezidential pentru francezi.

Lucrarile de constructie la cea de-a treia faza a proiectului Coresi din Brasov vor fi demarate in martie-aprilie 2016. „Vom incepe constructia a trei blocuri simultan, ceea ce inseamna 150 de apartamente. In plan sunt prevazute 250 de zile pentru constructia unui bloc, iar finalizarea primului lot va fi la un an de la inceperea constructiei, in aprilie 2017”, a declarat Tatian Diaconu, CEO al Immochan Romania.

Potrivit reprezentantului companiei, cu circa trei luni de la demararea efectiva a lucrarilor, lista clientilor interesati de proiect este intr-o continua crestere. „In acest moment avem o lista de clienti care isi doresc sa locuiasca in Coresi Avantgarden. Aceasta lista de asteptare include clienti fideli care au mai cumparat in cadrul proiectelor Avantgarden si care doresc sa fie printre primii clienti ai noului ansamblu rezidential. (…) Noi am conceput trei tipuri de apartamente care intampina nevoile familiilor: apartament tip studio pentru familii tinere, apartament de 2 camere si apartament de 3 camere. (…) Suntem pregatiti sa satisfacem si cereri de 4 camere. Experienta ne-a determinat sa concepem proiectul de asa natura, incat, prin unirea a doua apartamente de 2 camere sa rezulte un apartament eficient de 4 camere cu o suprafata eficient proportionata”, sustine seful Immochan Romania.
La randul sau, Daniela Kasper, CEO al Avantgarden Immo Invest, unul dintre partenerii Immochan, alaturi de care se va dezvolta proiectul rezidential din Brasov, sustine ca 2015 a fost un an foarte bun pentru segmentul rezidential, iar tendinta va continua si in cursul anului viitor.

„Cererea este in crestere din 2012 si apana in prezent, iar 2015 a fost un an foarte bun pentru rezidential. Am realizat obiectivele de vanzare ale intregului an, deja in prima jumatate a anului. Provocarea pe segmentul rezidential a fost realizarea practica a obiectivelor, respectiv constructiilor atat in termenele cerute, cat si standardele impuse”, a declarat Daniela Kasper.

Immochan a demarat cea de-a treia faza a proiectului Coresi, o zona rezidentiala cu un potential de 3.000 de apartamente, pe o suprafata de 46 de hectare.

Noul complex rezidential va continua modernizarea orasului Brasov si se va intinde pe o suprafata de 8% din totalul disponibil din orasul situat in centrul tarii. Proiectarea Coresi Avantgarden se va realiza dupa standarde BREEAM de dezvoltare durabila si respect al mediului inconjurator.

Coresi Avantgarden beneficiaza de infrastructura rutiera dezvoltata recent, de proximitatea cu cel mai mare parc al orasului, dar si cu zona de activitati tertiare si universitare. Complexul va fi dotat cu echipamente destinate confortului locuitorilor sai – locuri de joaca pentru copii, parcari, spatii comerciale si de utilitate publica.

In primavara anului 2016, Immochan va inaugura faza a doua a a proiectului comercial Coresi din Brasov, o extindere cu inca 14.000 mp.

“Investitia necesara in viitoarea extindere se va situa in jurul a 10 milioane de euro. O data cu noua investitie se vor crea noi locuri de munca. Prin prima faza a proiectului s-a generat un numar de aproximativ 800 de locuri de munca, iar o data cu finalizarea celui de-al doilea proiect, numarul acestora ar urma sa creasca cu aproximativ 60”, a aratat Tatian Diaconu.

Coresi Brasov este cel mai mare centru comercial si de entertainment din centrul tarii, avand o suprafata totala inchiriabila de circa 45.000 de metri patrati. Proiectul Coresi Shopping Resort din Brasov a fost demarat inca din urma cu trei ani de zile, cand Immochan a achizitionat aproximativ 100 de hectare din fosta platforma industriala Tractorul, insa constructia efectiva a centrului comercial a inceput in urma cu un an de zile. Proiectul Coresi Shopping Resort, care a necesitat un efort investitional de 60 de milioane de euro, a fost inaugurat in luna martie a acestui an.

Immochan este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania, o piata pe care concureaza cu NEPI, Baneasa Developments, AFI Europe, Iulius Group sau Anchor Group.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri