Volumul lucrarilor de constructii a crescut anul trecut cu 10,4%, ca serie bruta, pe seama volumelor mai mari cu 20% la constructiile ingineresti si cu 1,1% la cladirile nerezidentiale, in timp ce constructiile de locuinte si-au redus volumul cu 5,8%, potrivit INS.

Pe elemente de structura s-au inregistrat volume mai mari cu 31,8% la lucrarile de reparatii capitale, cu 13,3% la lucrarile de intretinere si reparatii curente si cu 5,2% la lucrarile de constructii noi, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), conform Mediafax.

Volumul lucrarilor de constructii a crescut in decembrie cu 28,4% fata de noiembrie, ca serie bruta, cu un avans de 30,6% la constructiile ingineresti, de 27,8% la cladirile nerezidentiale si de 14,1% la cladirile rezidentiale.

Lucrarile de constructii noi au sporit cu 41,1%, cele de reparatii capitale cu 29,5%, iar cele de intretinere si reparatii curente cu 1,5%.
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, s-a inregistrat o crestere cu 5,9%, sustinuta de lucrarile de constructii noi, cu un avans de 16,6%, cele de reparatii capitale, cu 1,7%, si de lucrarile de intretinere si reparatii curente, cu 1,2%.

Comparativ cu decembrie 2014, volumul lucrarilor de constructii s-a majorat cu 14,2%, serie bruta, pe seama volumelor mai mari cu 41,2% la constructiile ingineresti. Scaderi au avut loc la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 23,8%, respectiv cu 16,2%.

Pe elemente de structura, lucrarile de reparatii capitale au sporit cu 71,6%, cele de constructii noi cu 6,6%, iar lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 5,8%. Pe serie ajustata, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 8,8%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Constructia de locuinte a crescut substantial
Setari Cookie-uri