Toata lumea vorbeste despre cum trebuie sa arate acest proiect cu privire la Legea darii in plata, dar nimeni nu incearca intr-un fel sau altul sa salveze casele respective, apreciaza Dragos Vilceanu, presedinte Asociatia Brokerilor Imobiliari, in cadrul conferintei Real Estate & Construction Forum.

"Toata lumea cauta formule prin care oamenii sa piarda repede casele pentru care au platit poate 10 ani si nimeni nu gaseste o solutie astfel incat sa salveze casele daca au probleme nu sa le dea la banca. Sunt uimit ca nici o autoritate a statului sau o asociatie de protectie a consumatorului nu se gandeste la acest aspect: cum sa-i ajutam pe oameni sa-si pastreze casele, eventual sa continue intr-un fel sau altul sa le foloseasca", a declarat Dragos Vilceanu (foto).

In opinia sa, va fi foarte greu pentru oricine sa profite de aceasta lege si sa renunte la o casa pentru care a platit 10 ani. "Majoritatea creditelor cu probleme sunt din perioada 2007-2008, in rest nu prea sunt. Si atunci nu vad care consumator final ar putea face acest lucru sa renunte la o casa, pentru care a platit 10 ani rate la banca".

Legea darii in plata se afla in faza reexaminarii, la Camera Deputatilor, urmand sa fie dezbatuta joi in comisia juridica. Proiectul de lege care este discutat in prezent in Parlament, unde a fost retrimis de presedintele Klaus Iohannis, se va aplica imprumuturilor ipotecare in derulare sau viitoare cu o valoare de pana la 150.000 de euro.

Bancile din Romania si-au exprimat ingrijorarea referitoare la legea darii in plata, iar cateva banci mari au anuntat majorarea avansurilor pentru creditele ipotecare la 35%, de la o medie de 15%, pentru imprumuturile ipotecare standard in lei.

Citeste si:
ING Bank reduce avansul minim pentru credite ipotecare la 15%
ING Bank reduce avansul minim...

Sursa foto: Mediafax Foto

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri