Immofinanz si CA Immo, doi dintre cei mai mari investitori si dezvoltatori europeni, si-au anuntat planul de a-si uni operatiunile, decizie care ar urma sa creeze un nou lider de piata in sectorul real-estate austriac si una dintre cele mai puternice companii din imobiliare in Europa Centrala si de Est, se arata intr-un comunicat al companiilor.

Immofinanz va cumpara, intr-o prima etapa, o participatie de 26% din actiunile CA Immo de la O1Group, un fond de investitii detinut de miliardarul rus Boris Mints, pentru 604 milioane de euro.

Pretul de achizitie echivaleaza o actiune a CA Immo la 23,50 de euro, cu 35% mai mult decat pretul de tranzactionare de la inchiderea sedintei de vineri.

"Prin achizitia participatiei din CA Immo, am pus bazele pentru aceasta fuziune. Compania nou creata va fi un lider de piata in real estate in Europa Centrala si de Est", a anuntat Oliver Schumy, CEO Immofinanz.

In urma fuziunii, actionarii celor doua companii vor deveni proprietarii grupului nou format. Portofoliul combinat al celor doua companii valoreaza 6 miliarde de dolari.

Finalizarea procesului de fuziune ar urma sa aiba loc in cursul anului 2017.

Discutiile pentru o posibila fuziune dintre cele doua companii a aparut inca din primavara anului trecut, cand Immofinanz anunta ca isi doreste sa cumpere 29% din actiunile CA Immo.

Grupul austriac Immofinanz detine un portofoliu impresionant de proiecte in Romania, atat pe segmentul rezidential, cat si pe office, dar si logistic, fiind in momentul de fata al doilea cel mai mare proprietar de birouri din Romania, conform unei analize a Wall-Street.ro, cu sprijinul Jones Lang LaSalle.

In ceea ce priveste activitatea CA Immo, grupul austriac este, la randul sau, unul dintre cei mai importanti investitori si dezvoltatori de proiecte in Romania. In momentul de fata, compania este in plin proces de ridicare a cladirii de birouri Orhideea Towers, unul dintre cele mai ambitioase pariuri imobiliare din zona de centru vest a Capitalei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri