Managerii Bilka si Wienerberger, doi importanti producatori de materiale de constructii din piata locala, au fost provocati la conferinta ReConstruct 2016, organizata de wall-street.ro, sa isi imagineze Romania in 2020. Din doleantele celor doi executivi nu au lipsit investitiile in infrastructura, educatie si sanatate.

Corneliu Fecioru (foto), managing director, sales & marketing la Wienerberger Romania, si-ar dori ca pana in 2020 sa se inverseze trend-ul demografic, "care in momentul de fata este dezastruos", si in acelasi timp sa se concretizeze mult asteptatele investitii in infrastructura, dar si in educatie, sanatate. "Mi-as dori sa vad mai multe case eficiente energetic", a spus Fecioru, in contextul in care Wienerberger promoveaza proiectul e4, o casa eficienta energetic.

"Cu o autostrada de la est la vest am vedea in tara mai multi investitori in automotive, care nu s-ar margini la judetele din vestul tarii. Ar fi un imbold pentru reindustrializarea estului tarii, chiar daca ar fi cu capital strain, nu romanesc", a atras atentia Corneliu Fecioru la evenimentul ReConstruct, organizat de wall-street.ro in parteneriat cu Imobiliare.ro, Wienerberger si Coldwell Banker Affiliates of Romania.

In ceea ce priveste dezvoltarea Capitalei, marea provocare tine de implementarea unor politici publice care sa duc Bucurestiul de la 2,5 milioane de locuitori spre 4 milioane. "Daca politicile publice sunt corecte, Bucurestiul are potential sa ajunga la 3,5 milioane de locuitori in 15-20 de ani", a declarat Fecioru, precizand ca o nota personala ca Bucurestiul este la nivelul la care se aflau alte capitale europene in anii '50.

In contextul in care orasul creste in mod organic, infrastructura trebuie sa tina pasul, la fel si sistemele de sanatate si educatie si chiar facilitatile de petrecere a timpului liber.

In ceea ce priveste sistemul de invatamant, Horatiu Tepes, proprietarul Bilka, critica dur autoritatile, in contextul in care "nu s-a facut nimic in ultimii 20 de ani".

"Din generatia in care am terminat eu liceul si universitatea au fost colegi care au ramas in mediul academic, dar sunt platiti prost. O crestere a salariului cu 25% nu este suficienta. Ar trebui ca in 2-3 ani sa dublam salariile in educatie si sanatate. Poate ca dintr-odata nu se poate sa dublam salariile, dar in 2-3 ani putem crea un astfel de program", a spus Tepes.

Sursa foto: Udrescu Ovidiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri