Cum se ingramadesc romanii in propriile case. Harta locuirii: moldovenii sunt cei mai inghesuiti

Casele oltenilor au cea mai mica suprafata medie, iar moldovenii au cea mai mica suprafata ce-i revine unui locuitor. Cele mai spatioase locuinte sunt in Banat si in Capitala, conform Adevarul Financiar.

Cele mai mici case (sub 44 mp) se regasesc in Oltenia si cele mai spatioase sunt in vestul tarii si in Bucuresti (peste 50 mp), arata datele studiului „Fondul de locuinte“, publicat de Institutul National de Statistica (INS), consultate de „Adevarul“.

Fondul total de locuinte insumeaza 8,88 milioane de unitati, iar populatia la 1 ianuarie 2016 numara – potrivit altui studiu recent al INS – 22,2 milioane de persoane.

Astfel ca, din punctul de vedere al suprafetei raportate la numarul de locuitori, casele din Moldova ofera in medie doar 16,5 mp/persoana, in timp ce Banatul si Bucurestiul ofera mai mult de 20 mp/persoana.

In regiunile Sud-Est si Sud-Muntenia, mediile suprafetelor locuibile sunt de aproximativ 18 mp/persoana, iar in regiunile Nord-Vest, Sud-Vest (Oltenia) si Centru – aproximativ 19 mp/persoana.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »



Setari Cookie-uri