Praktiker, a doua cea mai extinsa retea de magazine de bricolaj din Romania, care pana in prezent detinea un numar de 28 de unitati la nivel local, a demarat un plan de a-si optimiza performantele financiare, prin modernizarea actualelor spatii de vanzare, una dintre aceste decizii vizand inclusiv inchiderea de spatii comerciale.

Chiar in aceste zile, oficialii Praktiker au decis inchiderea magazinului din Targu Jiu, primul deschis de companie de la preluarea de catre omul de afaceri turc Omer Susli, un spatiu comercial inaugurat in urma cu doi ani de zile.

“Am analizat cu atentie performantele magazinelor pe care le detinem si am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi sa inchidem spatiu comercial din Targu Jiu, un oras in care nivelul de somaj este foarte ridicat, ceea ce conduce, implicit, la o putere de cumparare mai scazuta”, a declarat Isabelle Pleska penrtu wall-street.ro.

Praktiker, candva liderul pietei locale de bricolaj, a deschis in luna septembrie a anului 2014 magazinul din Targu Jiu, al 28-lea al retelei, in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro, marcand astfel prima inaugurare a retailerului DIY dupa cinci ani de “seceta”.

Deschiderea magazinului Praktiker din Targu Jiu a reprezentat si prima inaugurare a unui magazin de bricolaj sub conducerea lui Omer Susli, omul de afaceri care a achizitionat la inceputul anului 2014 operatiunile locale ale nemtilor cu acelasi nume, companie care s-a confruntat cu probleme pe mai multe piete din regiune.

Praktiker Targu Jiu avea o suprafata de vanzare de aproximativ 4.000 de metri patrati, ceea ce il transforma in cel mai mic spatiu comercial detinut de companie la nivel local. In spatiul comercial din Targu Jiu lucrau circa 40 de angajati, fiind magazinul de bricolaj al retelei cu cel mai scazut numar de salariati.

In februarie 2014, in urma falimentului, Praktiker si-a vandut operatiuniile locale catre firma Search Chemicals controlata de omul de afaceri turc Omer Susli, tranzactie in urma careia profitul brandului Praktiker si obiectul de activitate al companiei Praktiker Romania au ramas neschimbate.

Decizia Praktiker de a inchide anumite spatii comerciale care nu confirma face parte dintr-o serie de masuri pe care actualul director general al companiei, Isabelle Pleska, le-a pus in aplicare inca de la debutul acestui an.

“Acolo unde va fi cazul unor inchideri, dar constatam ca este un oras cu potential, vom cauta alte locatii. Avem de gand sa extindem reteaua, dar asta nu inseamna ca vom avea neaparat mai mult de 28 de magazine. Eu nu am target deschiderea a 50 de magazine, eu vreau sa am un business care sa aduca profit”, spunea Isabelle Pleska (foto mai jos), intr-un interviu pentru wall-street.ro.

Mai mult, spatiul comercial din Targu Jiu al Praktiker se afla la o distanta relativ apropiata de concurentul Dedeman, care detinea un spatiu comercial de trei ori mai mare.

Praktiker Romania detine in prezent 27 magazine in 23 de orase din tara. Oferta Praktiker cuprinde peste 40.000 de produse, incluzand decoratiuni pentru interior si exterior, produse sanitare, mobila, electronice si electrocasnice, produse pentru gradinarit si materiale de constructii.

In ceea ce priveste planurile companiei la nivel local, Praktiker si-a bugetat pentru acest an o crestere de 10% a business-ului, la un rulaj de circa 150 de milioane de euro.

Piata de bricolaj, estimata la o valoare de peste 2 miliarde de euro, este dominata in prezent de doua business-uri cu capital autohton - Dedeman si Arabesque - , in cursa pentru completarea podiumului fiind mai multe grupuri, printre acestea numarandu-se Leroy Merlin, Praktiker, Kingfisher sau Hornbach.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri