Proiect: Dezvoltatorii imobiliari persoane fizice vor plati impozit de 16%

Dezvoltatorii imobiliari persoane fizice vor plati impozit de 16%, precum persoanele care presteaza activitati independente, comparativ cu nivelul cuprins intre 1% si 3% din valoarea proprietatii vandute, perceput in prezent, arata un proiect de modificare a Codului Fiscal, relateaza News.ro.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal prevede ca veniturile obtinute din transferul bunurilor imobile din patrimoniul afacerii se impoziteaza conform regulilor prevazute pentru veniturile din activitati independente.

In prezent, dezvoltatorii persoane fizice platesc impozit intre 1% si 3% pe tranzactiile imobiliare la fel ca persoanele care vand locuinte din patrimoniul personal, insa datoreaza TVA.

Impozitul este diferit in functie de perioada de detinere. Astfel, daca imobilul s-a aflat in proprietate mai putin de trei ani, iar valoarea este mai mica de 200.000 lei, cota este 3%. Pentru o valoare a imobilului de peste 200.000 lei, impozitul este de 6.000 lei la care se adauga 2% din ce depaseste 200.000 lei.

In cazul in care imobilul a fost detinut mai mult de trei ani, cota este 2% pentru cele cu valoare sub 200.000 lei si de 4.000 lei plus 1% din ce depaseste 200.000 lei.

Citeste si:
Fermierii solicită autorităţilor programe de investiţii în pieţe de...
Fermierii solicită...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

odul Fiscal actual, in vigoare de 1 ianuarie 2016, prevede ca, pentru vanzarea de imobile - cu exceptia locuintelor, caselor de vacanta, a imobilelor mostenite sau retrocedate - se plateste TVA, fiind considerata activitate comerciala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri