DTZ Echinox: Numarul de angajati din cladirile de birouri moderne din Bucuresti va depasi pragul de 300.000 pana la finalul anului

Aproximativ 220.000 de angajati au lucrat in primele sase luni in birourile moderne, clasa A si B din Capitala in crestere cu circa 12.000 de salariati fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata o analiza a companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Zonele Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), Barbu Vacarescu - Floreasca si zona de Vest sunt locatiile care au inregistrat cele mai mari cresteri, aceste zone ocupand in continuare primele trei pozitii din punct de vedere al numarului de angajati din cladirile de birouri moderne.

In Pipera Sud, numarul de angajati a depasit 40.000, in timp ce in zona Barbu Vacarescu - Floreasca se regasesc peste 36.000 de angajati. In zona de Vest numarul angajatilor din cladirile de birouri A si B a depasit 30.000 la finalul S1 2016.

Zonele de birouri care au cea mai mare rata de metri patrati per angajat sunt cele consacrate pentru operatiunile principale: Centrul de Business al Bucurestiului, zona Centrala si zona de Centru Nord, fara a lua in calcul zona Barbu Vacarescu – Floreasca.

Cea mai mica rata de metri patrati per angajat este in zona Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), zona de birouri dedicata operatiunilor de back-office.

Citeste si:
DTZ Echinox: Tranzactiile imobiliare au depasit 850 mil. euro in 2016
DTZ Echinox: Investitori...

Cum arata situatia la nivel de tara: in ce orase lucreaza cei mai multi angajati

In principalele orase regionale (Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Brasov), numarul total al angajatilor care lucreaza in spatii de birouri moderne este de aproximativ 58.500 la finalul S1 2016. 40% se regasesc in Cluj-Napoca, 28% in Iasi, 20% in Timisoara si 12% in Brasov.

In Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Brasov zonele cu cea mai ridicata rata de metri patrati per angajat se inregistreaza in zona centrala de business a orasului.

„Spre deosebire de Bucuresti, unde cel mai ridicat numar de angajati se regaseste in zone semi-centrale, in principalele orase regionale situatia este diferita, centrul de business al orasului (CBD) inregistrand si cea mai mare aglomerare de angajati. Conform estimarilor, tinand cont de volumul livrarilor anuntat pentru a doua jumatate a anului si considerand aceeasi rata de neocupare inregistrata la finalul S1 2016, numarul de angajati din Bucuresti si principalele orase regionale va atinge pana la finalul anului aproximativ 300.000”, a declarat Mihaela Galatanu, head of research in cadrul DTZ Echinox.

Calculul numarului de angajati este realizat in functie de destinatia fiecarei zone de birouri si de rata de ocupare inregistrata pentru fiecare submarket la finalul S1 2016.

Citeste si:
Numarul angajatilor din birourile moderne, in crestere cu 25%
C&W Echinox: Numarul...

DTZ Echinox este una dintre cele mai importante companii de consultanta imobiliara din Romania, pe o piata pe care mai activeaza nume precum JLL, CBRE, Colliers sau Knight Frank.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri