Numarul de angajati din cladirile de spatii de birouri clasa A si B din Bucuresti a ajuns la aproximativ 250.000 la finalul anului trecut, in timp ce efectivul total al salariatilor din Capitala a depasit pragul de 1 milion de persoane in prima luna a acestui an.

Efectivul salariatilor din Bucuresti a crescut in cea de-a doua jumatate a anului trecut cu aproximativ 40.000 de persoane, reiese din datele Institutului National de Statistica, circa 10.000 de persoane fiind recrutate in randul companiilor cu sedii in cladirile de birouri moderne, potrivit estimarilor Cushman & Wakefield Echinox.

Tinand cont de proiectele de spatii de birouri a caror livrare este anuntata in acest an, precum si de planurile de recrutare anuntate in special de companiile internationale prezente pe piata locala, numarul angajatilor din cladirile moderne de spatii de birouri din Bucuresti ar putea urca spre 280.000 de persoane pana la finalul acestui an.

"Numarul angajatilor din Bucuresti este in crestere, cu peste 100.000 de noi angajati in ultimii trei ani. In acelasi timp, se constata si o evolutie semnificativa a conditiilor de lucru oferite de angajatori, ca factor important in procesul de retentie. Rata somajului este la un minim record, de 1,5%, iar in randul specialistilor din zona IT exista un deficit de personal substantial, motiv pentru care Bucurestiul trebuie sa isi mentina atractivitatea pentru a absorbi forta de munca din alte zone", a declarat Madalina Cojocaru (foto), partner, Office Agency C&W Echinox.

Un numar de aproximativ 65.000 de persoane lucreaza in cladirile de birouri din zona Pipera, circa 55.000 in zona Centru - Nord, iar in Vest in jur de 38.000, cele trei zone concentrand 63% dintre angajatii cladirilor moderne de birouri din Bucuresti.

Calculul numarului de angajati este realizat in functie de destinatia si de rata de ocupare inregistrata pentru fiecare zona de birouri la finalul anului 2017.
Cladirile de birouri cu cea mai mare rata de metri patrati per angajat sunt situate in special in zona centrala si CBD (Central Business District - Piata Victoriei - Piata Charles de Gaulle), care gazduiesc in special sedii de firme din sectoare precum consultanta, banci si asigurari sau farma.

Cea mai mica rata de metri patrati per angajat ramane in continuare zona Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), zona de birouri dedicata operatiunilor de back-office, fiind o destinatie aleasa in special de companiile care ofera servicii de outsourcing.

Cushman & Wakefield Echinox este una dintre cele mai mari firme de consultanta imobiliara de pe piata locala, activand in toate segmentele pietei imobiliare. Departamentul de birouri al companiei a inchiriat in 2017 spatii cu o suprafata cumulata de aproximativ 70.000 de metri patrati in cladiri de birouri din Bucuresti si din tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri