Pe fondul cresterii economice reale din ultimii ani, piata imobiliara este in crestere si prezinta mult entuziasm, sustine Eduard Uzunov, presedintele Regatta Real Estate. Invitat la emisiunea WALL-STREET 360, acesta a vorbit despre tendintele din piata, conservatorismul bancherilor dar si oportunitati de investitii.

“Pe fondul unei cresteri economice reale, piata imobiliara este in crestere. Desigur, bancherii sunt putin mai conservatori, vorbesc despre o continuare a scaderii a pretului pe metru patrat, desi cred ca se uita in statistici, nu in piata reala. Avest conservatorism este salutar, avem exemplul din 2008, cand criza din Romania s-a resimtit mai putin, pentru ca s-au dat credite cu moderatie, in comparatie cu restul lumii. Suntem pe un trend ascendent, cererea este mare, se vand locuinte off-plan, ceea ce inseamna ca oamenii au inceput sa recapete incredere”, a explicat Uzunov la WALL-STREET 360.

In piata se resimte un interes crescut din partea investitorilor, atat locali, cat si straini, unul dintre motive fiind scaderea coruptiei. Insa, piata imobiliara nu este inca la maturitate.

In acest moment, in piata imobiliara randamentele sunt de 4-6% in piata rezidentiala, 7-9% in piata de birouri, 8-10% in comercial si 10-12% in segmentul industrial. “Este evident ca piata imobiliara te invita sa investesti, decat sa iti tii banii la banca si chiar sa platesti pentru asta. Chiar daca acesti indicatori de yield sunt la nivel de brut, tot ramani valori pe plus, dupa aplicarea impozitelor. Asadar, bagati banii in imobiliare”, a mai spus presedintele Regatta Real Estate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri