Achizitia unei participatii de 50% din Depaco – Wetterbest, al doilea cel mai mare producator de invelitori metalice din Romania, de catre grupul Teraplast, este cea mai importanta tranzactie din 2017 pe piata de profil si marcheaza o serie de schimbari importante in industrie, dar si pentru cele doua companii.

Contactat de catre jurnalistul wall-street.ro, Dragos Irimescu a vorbit despre planurile companiei si despre ce va urma de acum incolo pentru business-ul romanesc specializat in productia de acoperisuri metalice.

„Am convingerea ca planurile pe care le avem se vor indeplini mai repede, mai ales ca Teraplast este o companie solida. Ceea ce ma bucura cel mai mult este ca vorbim despre un business romanesc. Vrem sa demonstram ca si noi, romanii, putem sa facem afaceri curate, sanatoase, putem sa constituim grupuri de firme care sa faca productie si economie reala. De asta avem nevoie – sa extindem business-ul in toate zonele, acolo unde suntem mai putin prezenti – atat in Romania cat si in zonele adiacente. (...) Totul va fi bazat pe o putere financiara mai mare si pe o forta de vanzari mai buna, ceea ce ne va ajuta sa facem schimburi de produse intre companii, sa aducem complementaritate”, a declarat Dragos Irimescu.

Wetterbest tinteste prezenta la export si analizeaza o viitoare fabrica

Intrebat despre planurile cu Wetterbest din acest an, in special in contextul noii tranzactii, Dragos Irimescu a subliniat faptul ca pentru 2017 planurile se vor concentra in zona de investitii noi si in diversificarea portofoliului de produse, dar a adaugat ca intrarea Teraplast in actionariat va facilita companiei prezenta pe pietele regionale, lucru care va conduce la o dezvoltare si mai sanatoasa a business-ului.

„In mod normal planurile de dezvoltare ar trebui sa se schimbe. Vom face cateva modificari si vom pune cap la cap prioritatile si strategiile. Vom avea posibilitatea sa adaugam procente suplimentare dorintei de crestere, iar acest lucru va fi generat de viitoarele decizii de dezvoltare. (...) Activitatea la export este un proiect pe care il analizam intens si suntem convinsi ca Wetterbest va ajunge in tarile vecine si apropiate – Ungaria si Bulgaria si zona Serbiei, intr-o prima faza”, a precizat Dragos Irimescu, in discutia cu jurnalistul wall-street.ro.

Mai mult, managerul Wetterbest sustine ca exista un plan plan prin care urmareste dezvoltarea la nivel local a unei noi fabrici.

„Nu excludem o noua fabrica, dar deocamdata este prea devreme, avem si exemple pro si contra. Este un plan mai indepartat, care momentan nu este prioritar, dar care va fi discutat la momentul oportun”, a adaugat Irimescu.

Valeriu Irimescu, fiul antreprenorului roman, director general Wetterbest la numai 27 de ani

Depaco – Wetterbest este o afacere locala, dezvoltata ani la randul pe modelul unui business romanesc, si care, o data cu tranzactia cu Teraplast il va promova pe omul de fiul omului de afaceri in conducerea operationala a grupului Wetterbest.

„Valeriu a inceput deja sa se familiarizeze cu atributiile si responsabilitatile. Dupa ani in care a fost responsabil de activitatea de vanzari a companiei, am simtit ca este momentul pentru o evolutie. Eu imi voi pastra rolul de investitor in companie si voi coordona strategia de dezvoltare a Wetterbest pe piata”, a mai adaugat Dragos Irimescu.

Valeriu Irimescu are 27 de ani si de 7 ani coordoneaza mai multe activitati in zona de vanzari pentru Depaco – Wetterbest. In ultimii doi ani, el a fost directorul de vanzari al companiei, insa activeaza in cadrul companiei de la varsta de 14 ani.

Grupul Teraplast, unul dintre principalii producatori de materiale pentru piata constructiilor, a anuntat in aceasta dimineata ca va achizitiona pachetul de 50% din compania Depaco, al doilea jucator de pe piata de tigla metalica prin brandul Wetterbest. Achizitia este una strategica pentru grupul Teraplast, in contextul in care subsidiara TeraSteel este liderul pietei de structuri metalice zincate, iar noile produse ce vor intra in portofoliu vor fi complementare.

Achizitia pachetului de parti sociale este conditionata, intre altele, de aprobarea acestei tranzactii de catre Adunarea Generala a Actionarilor Teraplast SA si de obtinerea avizului favorabil din partea Consiliului Concurentei.

Potrivit reprezentantilor Teraplast, valoarea achizitiei partilor sociale de 50% din compania Depaco SRL nu depaseste pragul de 10% din cifra de afaceri aferenta ultimelor situatii financiare anuale ale Teraplast SA.

Depaco (Wetterbest) este al doilea cel mai mare producator de tigla metalica din Romania, o piata pe care mai activeaza nume precum Bilka, Viking Pruszynski, Megaprofil, Coilprofil sau Lindab.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri