Vazuta de multi drept “Cenusareasa” pietei imobiliare, specialistii real-estate merg chiar mai departe cu interpretarile si sustin ca piata rezidentiala este ca “Frumoasa din Padurea Adormita”, iar pentru a o trezi este nevoie de de o mai mare predictibilitate.

Aflata la cea de-a treia editie, conferinta (RE)Construct 2017 este evenimentul wall-street.ro dedicat pietelor imobiliare si a constructiilor si este realizat in parteneriat cu Sonae Sierra, Imobiliare.ro, Coldwell Banker, CEZ Vanzare si TP-Link.

“Rezidentialul este Frumoasa din Padurea Adormita. Trebuie sa o trezim, sunt momente de optimism, dar sunt o multime de obstacole, marcate de impredictibilitate. Daca nu va mai exista deductibilitate fiscala va fi mai mult rau decat bine. Trebuie sa sprijinim locuintele noi si sa mergem pe o valoare TVA egalizata pe locuintele noi. Vedem o tendinta in piata spre apartamente de 3-4 camere. Clientii sunt nevoiti sa recurga la masuri diverse, chiar de divort, pentru a putea accesa achizitia unei locuinte cu mai multe camere”, a declarat Bogdan Ivan (foto cover), project manager Metalurgiei Park Residence.

In opinia sa, lucrurile sunt pe un trend ascendent, fiind un moment bun de investitii.

“In Romania se intampla un paradox – dureaza mai mult sa obtii actele necesare demararii unui proiect decat sa il construiesti. Prima Casa nu este o chestiune de care sa ne temem. Programul se bazeaza pe o nevoie fundamentala a tinerilor de a lua o casa. Tinerii sunt la inceput de cariera si avanseaza. Nu este o problema tocmai pentru ca se bazeaza pe o cerinta fundamentala de a avea o casa”, a mai precizat Bogdan Ivan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri