"Piata imobiliara a traversat una din cele mai bune perioade ale ei in 2017. Un an in care au avut loc multe tranzactii, au aparut pe piata concepte si proiecte noi, au crescut investitiile si echipele in real estate. Totusi, ultima parte a anului a fost mai calma sub efectul cresterii ROBOR, cursului de schimb valutar, instabilitatii in general. Presiunea este asadar destul de mare pentru ca asteptarile sunt mari pentru 2018, iar principala provocare este, prin urmare, cea in care 2018 va confirma evolutia sanatoasa pe care piata a avut-o in 2017, o evolutie sustenabila bazata pe o crestere organica a cererii", apreciaza Andreea Comsa (foto).

Bineinteles, "trebuie avuta in vedere o componenta sociala si aici e rolul programului Prima Casa. S-a vorbit mult despre acesta si este, intr-adevar, o masura care a facut istorie in sensul bun al cuvantului si care a stimulat piata cand ea a avut nevoie. In prezent insa, credem ca o orientare a acestui program in zona sociala, pentru acele familii tinere care chiar au nevoie, ar fi cel mai bun lucru. De asemenea, mentinerea pragului de TVA 5% la nivelul actual este depasita de context, masura trebuie reanalizata", in sensul unei eventuale extinderi.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont