Avizul prealabil de oportunitate arata ca "terenul destinat inteventiei masoara cca. 20.500 mp, iar conform PUG se afla intr-o zona A2A. Se apreciaza ca intreaga zona este in transformare si dezvoltare, dovada stand constructiile numeroase inalte, care ajung uneori, chiar in vecinatate, la gabarite P+14. Se doreste construirea unor locuinte colective P+9 cu un parter comercial, solutie care ar presupune un CUT de 3 si un POT de 50%". Proiectul a fost analizat in cadrul Sedintei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism a Primariei Municipiului Bucuresti, in data de 29 noiembrie 2017, potrivit site-ului Ordinului Arhitectilor din Romania.

Astfel, potrivit indicatorilor POT (Procent de ocupare al terenului) si CUT (Coeficient de utilizare al terenului) mentionati rezulta ca amprenta maxima a constructiei la sol ar urma sa fie de 10.250 mp (20.500 mp x 50%), iar suprafata construita 61.500 mp (20.500 mp x 3). Luand in calcul o suprafata medie de 100 de metri patrati pentru un apartament (inclusiv spatiile comune) rezulta ca dezvoltatorul poate construi pana la 600 de apartamente, la un nivel de P+5.

Dar, pentru a ajunge la un nivel de P+9, asa cum este mentionat in avizul prealabil de oportunitate, probabil ca dezvoltatorul va reduce POT la 30%.

Terenul situat in Strada Navigatiei, Nr. 2A, Sector 1 a apartinut pana in primavara anului trecut companiei Prospectiuni, denumita "Baza Chitila" in raportul de reorganizare intocmit de Euro Insol, administratorul judiciar al companiei. Prospectiuni a intrat in insolventa in aprilie 2016.

Sursa foto: Pavel_D / Shutterstock