Romexpo intentioneaza sa vanda un teren intravilan de aproximativ 15.000 de metri patrati si in valoare de 4,7 milioane de euro plus TVA, situat in proximitatea Bulevardului Expozitiei, catre societatea Akcent Construction Projects, controlata de o anume Francisca Niculae, persoana implicata alaturi de alti membri ai familiei in mai multe proiecte de locuinte din sectorul 6 al Capitalei, precum 21th Residence.

"Consiliul de administratie al Romexpo SA convoaca Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor in data de 18.01.2018, ora 11.00 la sediul sau din Bucuresti, Bd. Marasti nr. 65-67, Sector 1, Sala Mihai Emineascu, in baza art. 117 si urmatoarele din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale cu modificarile si completarile ulterioare, si art. 17, art. 18 si urmatoarele din Actul constituiv al Romexpo SA.

Ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor este umatoarea: Aprobarea vanzarii activului societatii Romexpo SA, lot de teren intravila situat in str. Soveja nr. 120, Bucuresti in suprafata totala de 14.548 mp, identificat prin numarul cadastral 206850 (numar cadastral vechi 651), inscris in Cartea Funciara nr. 206850 (provenita din conversia pe hartie a CF nr. 1085) apartinand OCPI Sector 1 Bucuresti, catre societatea Akcent Construction Projects SRL, la valoare de 4,7 milioane de euro + TVA si autorizarea Presedintelui Consiliului de Administratie sa semneze antecontractul de vanzare, contractul de vanzare si toate documentele aferente incheierii tranzactiei", se arata in documentul Romexpo.

Potrivit informatiilor din presa, Francisca Niculae ar avea calitatea de asociat si in cadrul societatii Exigent Development, care a cumparat anul trecut, alaturi de traderul de produse pe­tro­liere Oscar Down­stream (contro­lat de Alin Niculae), terenul fostei fabrici de paine Lujerul, in suprafata totala de 3,5 ha.

Oscar Downstream ar fi si beneficiarul proiectului de locuinte 21th Residence din sectorul 6 al Capitalei, dezvoltat de Pe­tre Niculae, prin intermediul companiei Pedro Company, care a mai construit si alte proiecte rezidentiale precum 19th Residence sau 20th Residence. Petre Niculae este, de asemenea, fost actionar la Oscar Downstream.

Petre Niculae detine actiuni si in alte com­pa­nii cu activitate in piata imobiliara, precum Rezi­dent Suport, Imob Construct Center, Activ Global Construct, Smart House Concept sau Orhideea Development.

In zona Expozitiei, exact langa terenul cumparat de catre Akcent Construction Projects, a achizitionat si Impact un teren de 22.000 de metri patrati, pentru suma de 10,6 milioane de euro, unde intentioneaza, de asemenea, sa dezvolte un proiect rezdential, denumit Luxuria Residence.

Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri