Ana Dumitrache se alatura CBRE Romania ca Head of Investment Property

CBRE, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata de consultanta imobiliara din Romania, a cooptat-o in echipa de management pe Ana Dumitrache, fost country manager al CTP Invest. In cadrul CBRE va conduce, incepand din februarie, departamentul de investitii al companiei, in calitate de Head of Investment Properties, CBRE.

Ana Dumitrache (foto) dispune de o experienta importanta ca bancher de real estate si in zona de dezvoltare imobiliara. CBRE a fost implicata recent in tranzactii majore pe piata de birouri (vanzarea celor trei cladiri ale Skanska din nordul Bucurestiului catre Globalworth), retail (vanzarea centrelor comerciale Felicia Iasi si Electroputere Craiova) si industrial (achizitia P3 de catre GIC, fondul suveran din Singapore).

Conform analizelor CBRE, rezultatele macroeconomice ale Romaniei sunt in continuare foarte atractive pentru investitii imobiliare, atat in Bucuresti, cat si in alte orase aflate in plina dezvoltare. In ultimii doi ani, investitile imobiliare in afara Bucurestiului le-au depasit pe cele din Capitala.

Datele CBRE mai arata ca toate tipurile de proprietati (birouri, logistica, retail, hoteluri si ansambluri rezidentiale) prezinta interes pentru investitori, in special cele cu un potential de exploatare pe o perioada mai mare de timp. Valoarea proiectelor de investitii imobiliare coordonate de catre CBRE in ultimii patru ani se apropie de jumatate de miliard de euro.

CBRE spune ca a inregistrat si in 2017 cea mai mare cifra de afaceri de pe piata consultantilor de real estate, fiind prima companie de profil care a depasit, dupa 2008, anul care a marcat inceputul crizei, venituri anuale de 10 milioane de euro. Compania administreaza in Romania 320.000 mp de spatii comerciale, precum si peste 90.000 de mp de spatii de birouri de clasa A.

Citeste si:
CTP construieste un nou parc langa Sibiu, cu 23 mil. euro
CTP construieste un nou parc...
Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri