Compania de consultanta imobiliara Re/Max Romania estimeaza o crestere cu 40% a cifrei de afaceri din 2018 (pana la nivelul de 2,8 milioane de euro), dupa ce in 2017 a inregistrat un nou avans, de 25%, a rezultatelor financiare.

Valoarea comisioanelor totale estimate de Re/Max pentru intermedierile imobiliare va atinge 2,8 milioane de euro in 2018 ( cu 40% mai mult fata de 2017), in paralel compania vizand o crestere de 60% a numarului de birouri si agenti. 2017 a adus pentru companie o cifra de afaceri de 2 milioane de euro cifra de afaceri, 22 de birouri, 200 de agenti si 14 contracte de franciza semnate pentru birouri in curs de deschidere.

"In 2018, avem in vedere o crestere de 50% ca numar de birouri si agenti in linie cu strategia noastra de expansiune, iar ceea ce priveste valoarea comisioanelor din tranzactii, tintim o crestere cu 40%. Tot in acest an ne propunem sa continuam actiunile de dezvoltare a francizelor Re/Max in Romania", a declarat Razvan Cuc, director regional Re/Max Romania.

Referitor la evolutia pietei imobiliare in 2018, reprezentantii companiei estimeaza o crestere temperata de 8% a segmentului rezidential, cu accent pe pietele principale, respectiv orasele care reprezinta polii economici ai Romaniei. Potrivit previziunilor ReMax piata cea mai scumpa si cu cea mai mare crestere procentuala va fi in continuare reprezentata de Cluj-Napoca, in timp ce Capitala va ramane cel mai interesant pol de dezvoltare din perspectiva volumului atat pe segmentul rezidential, cat si pe cel comercial.

Retail jobs

In 2017, Re/Max a intermediat circa 1.500 de tranzactii imobiliare, in crestere cu 50% fata de 2016, valoarea insumata a acestora fiind de 70 milioane de euro. "Afacerile Re/Max a avut o evolutie pozitiva si in 2017 si credem ca aceasta tendinta se va pastra si in perioada urmatoare. Numarul tranzactiilor intermediate de birourile retelei Re/Max Romania din 13 orase a crescut comparativ cu anul precedent, ajungand la peste 1.500 de vanzari si inchirieri, cu o pondere de 57% din total pentru vanzari, respectiv 43% pentru inchirieri", a adaugat Razvan Cuc.

Topul oraselor cu cele mai multe intermedieri in 2017 este similar celui din anul anterior, cand cele mai multe tranzactii imobiliare au fost intermediate de birourile din Cluj-Napoca si Bucuresti, urmate de cel din Arad, care a surclasat Brasovul, aflat pe locul al treilea in 2016.

Citeste si:
Franciza RE/MAX sau cum poți ajunge mai rapid la banii din imobiliare
Idei de afaceri la cheie |...

In ceea ce priveste tipul de proprietati tranzactionate de catre companie, ponderea celor de pe segmentul rezidential a fost de 74%, cea mai mare tranzactie fiind de 1,5 milioane de euro, pentru un apartament din Bucuresti, valoare dubla fata de cel mai scump imobil tranzactionat in 2016. Restul de 26% au reprezentat centre comerciale (11%), terenuri (10%) si spatii industriale (5%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri