Proiectul de lux Ultima, unde se afla locul de parcare cu o suprafata de circa 12,5 metri patrati, este situat in cartierul Kowloon din Hong Kong. Intre cele doua tranzactii, pretul pe metru patrat al locului de parcare a crescut de la aproximativ 34.000 dolari, cu circa 80% la suma de peste 60.000 dolari.

"Locul de parcare se afla intr-o zona rezidentiala de lux. Locuitorii acesteia au foarte multi bani si pur si simplu nu prea le pasa de cateva milioane de dolari atunci cand un apartament costa aproximativ 12,7 milioane de dolari", a declarat Sandia Lau, director al companiei de consultanta imobiliara Centaline Property Agency. "Confortul acestora este mult mai important".

Complexul rezidential Ultima a devenit astfel cel mai scump loc din lume in care iti poti parca masina. In luna aprilie, un loc de parca in acelasi complex rezidential a fost inchiriat pentru suma de 1.274 dolari pe luna. Proiectul Ultima are doar 370 de spatii de parcare pentru cele 527 de unitati locative existene, ceea ce a dus la o crestere substantiala a preturilor locurilor de parcare.

Hong Kong a depasit deja mai multe recorduri mondiale in ceea ce priveste piata imobilaira, iar pretul proprietatilor continua sa creasca. In noiembrie, doua dintre cele mai scumpe apartamente din Hong Kong au fost vandute impreuna pentru 149 milioane dolari catre un singur cumparator.

De ce scade numarul...
Citeste si: De ce scade numarul tranzactiilor imobiliare in 2018?

Sursa foto: milosk50 / Shutterstock