Forte Partners, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de pe piata de birouri, a semnat vanzarea integrala a proiectului de spatii de birouri The Bridge catre grupul Dedeman, controlat de catre fratii Dragos si Adrian Paval. The Bridge cuprinde trei faze si va avea o suprafata de aproximativ 80.000 metri patrati, la finalizare. Conform informatiilor din piata, tranzactia s-a situat la putin peste 150 milioane de euro.

Prima faza a fost inchiriata integral catre chiriasi precum BCR si IBM, a doua faza se afla in constructie si a fost preinchiriata catre UPC, Schlumberger si Medicover, iar faza a treia se afla in stadiul de pregatire.

"Aceasta tranzactie marcheaza un moment de referinta pentru piata imobiliara locala, dar si pentru economia romaneasca. Am aratat ca un dezvoltator roman poate concura cu marile grupuri internationale pe o piata foarte dinamica si ca poate incheia tranzactii de anvergura", a declarat Geo Margescu, CEO si co-fondator Forte Partners.

Grupul Dedeman, cu o cifra de afaceri in 2017 de peste 1,37 miliarde de euro, este detinut de fratii Dragos si Adrian Paval, cei mai puternici antreprenori romani. "Proiectul The Bridge este unul dintre cele mai atractive de pe piata de real estate si achizitia lui va consolida activitatea grupului Dedeman", a declarat Dragos Paval, CEO Dedeman.

Dedeman este unul dintre cei mai mari angajatori romani, cu peste 10.000 de angajati, avand cea mai intinsa retea de comert cu amanuntul, ce cuprinde 48 de magazine de bricolaj, doua centre logistice si parc auto propriu. Recent, Grupul Dedeman a preluat o participatie de peste 50% din producatorul de caramizi Cemacon din Cluj-Napoca. Tranzactia a inclus companiile Cemacon SA si Cemacon Real Estate.

Proiectul de birouri The Bridge, dezvoltat de Forte Partners, a primit recent certificarea LEED Platinum. Forte Partners, fondat in 2014, este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari de pe piata. Compania a dezvoltat pana in prezent un portofoliu de proiecte in valoare de peste 300 de milioane de euro, atat in sectorul de birouri, cat si in cel rezidential.

"Se poate observa un trend crescator al pietei imobiliare din Romania, sustinut de un numar tot mai mare de tranzactii finalizate sau pe cale de a fi incheiate. Vanzarea proiectului de birouri The Bridge, cu siguranta, va ramane una dintre cele mai importante tranzactii ale anului 2018", a declarat Oana Badarau, Partner si Head of Real Estate, PeliFilip, casa de avocatura care i-a asistat pe cei de la Forte Partners.

Citeste si:
Poziția de tehnician imprimare 3D, cea mai recentă ocupație din COR
O nouă ocupație va apărea în...

Echipa de proiect PeliFilip a fost coordonata de partenerii Francisc Peli si Oana Badarau.

Forte Partners a dezvoltat cladirile de birouri Stefan cel Mare Building, Nova Building si The Bridge 1, precum si proiectul rezidential Londra 27 si are in derulare proiectele The Bridge 2, Calderon 80 si Aviatiei Park.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri