AFI Europe Romania a inregistrat in primele sase luni din 2018 venituri operationale nete in valoare de 27 de milioane de euro, in crestere cu 9% comparativ cu perioada similara de anul trecut (de la 24,7 milioane de euro). Cea mai mare pondere a acestor venituri a fost generata de catre centrul comerical AFI Cotroceni, in suma de 18,1 milioane de euro.

Venitul operational net realizat de AFI Cotroceni, in perioada primului semestru din acest an, este cu 8,2% mai mare decat in primele sase luni din 2017. De asemenea, numarul vizitatorilor zilnici ai mall-ului a inregistrat o crestere de 9%, iar vanzarile retailerilor au crescut pana la 120 de milioane de euro, fiind cu 7,5% mai mari decat in aceeasi perioada din 2017.

Valoarea de piata a AFI Cotroceni era de 545,5 milioane de euro, la 30 iunie 2018, cu 9% mai mare decat valoarea inregistrata in 2017. Rata de ocupare a mall-ului este de 98% din suprafata totala inchiriabila (GLA) de 90.000 metri patrati.

La randul sau, mall-ul AFI Ploiesti, cu o suprafata totala inchiriabila (GLA) de 34.000 metri patrati, a generat un venit operational net de 2,4 milioane de euro in primele sase luni, in timp ce vanzarile retailerilor au crescut cu 10%, atingand 29 de milioane de euro. Cu o rata de ocupare de 99%, mall-ul a raportat o crestere de 2,5% a numarului de vizitatori zilnici fata de aceeasi perioada a anului trecut. Conform datelor disponibile la 30 iunie 2018, valoarea de piata a mall-ului era de 68,5 milioane de euro.

De asemenea, cu cele 5 cladiri de birouri din proximitatea AFI Cotroceni, complexul AFI Park 1-5, cu o suprafata totala inchiriabila (GLA) de 70.000 metri patrati, a avut un venit operational net de 6,5 milioane de euro, inregistrand o crestere de 11% fata de S1/2017. Cu o rata de ocupare de 100%, valoarea totala de piata a complexului de birouri a ajuns la 175 de milioane de euro, in crestere cu 6% fata de anul trecut.

"Valoarea totala a portofoliului companiei in Romania este cu 11% mai mare decat in 2017, ajungand la 818 milioane de euro. Continuam sa ne extindem proiectele prin noi achizitii, precum terenul de langa AFI Cotroceni si AFI Park, dar si prin constructii pe terenurile pe care le detinem, cu proiecte ca AFI Tech Park sau AFI City, in Bucuresti, sau in restul tarii, cum ar fi AFI Brasov", a declarat Doron Klein (foto), CEO AFI Europe Romania.

AFI Tech Park, un nou activ generator de venituri pentru AFI Europe Romania, isi deschide prima cladire a complexului, AFI Tech Park 1, in a doua parte a anului 2018. AFI Tech Park 1 are o rata de ocupare de 50%. Cu o suprafata inchiriabila de 22.000 metri patrati, AFI Tech Park 1 este pre-certificata LEED Platinum. Valoarea de piata a AFI Tech Park 1, care a fost finalizata in iunie 2018, este de 29 de milioane de euro.

AFI Brasov, proiectul mixt de retail si birouri, se va deschide in 2019, avand deja o rata de ocupare de 85%. Mall-ul va oferi o suprafata totala inchiriabila de 45.000 metri patrati si va include 200 de magazine, iar doua cladiri de birouri Clasa A, cu o suprafata totala inchiriabila de 25.000 metri patrati, vor fi integrate in proiect.

AFI City, primul proiect rezidential al companiei in Romania, a fost demarat in 2018, prin inceperea lucrarilor de constructie, iar finalizarea primei faze a proiectului este programata pentru jumatatea anului 2019. Astfel, primele 190 de apartamente vor fi gata in termen de un an de zile, marcand astfel prezenta companiei pe piata rezidentiala locala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri