Veniturile din inchirieri inregistrate in Romania anul trecut de catre Immofinanz, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de spatii de birouri si centre comerciale de pe piata locala, au avut o valoare totala de 49,8 milioane euro. Suma constituie o pondere de 21,2% din veniturile din totale din inchirieri ale grupului austriac.

Proprietatile Immofinanz din Romania au o pondere de 19,6% din portofoliul total al companiei, cele 67 de proprietati avand o valoare de 822,8 milioane euro, potrivit unui raport al companiei. Valoarea totala a investitiilor finalizate in Romania este de 622,1 milioane euro si cuprinde noua cladiri de spatii de birouri (14,2% din portofoliul total al companiei pe segmentul cladiri de spatii de birouri) si sase proprietati comerciale (23,1% din portofoliul total al companiei pe segmentul retail). Rata de ocupare ramane stabila la un nivel ridicat de 94,6%.

La inceputul lunii martie anul curent, consiliul de supraveghere si comitetul executiv al Immofinanz AG au decis sa suspende discutiile cu privire la posibila fuziune dintre CA Immobilien Anlagen AG (CA Immo) si Immofinanz pentru moment si sa evalueze si alte optiuni strategice.

Retail jobs

"Dupa incheierea cu succes a reorganizarii multianuale a Immofinanz cu vanzarea portofoliului de active din Rusia cu putin inainte de sfarsitul anului 2017, imbunatatirea asteptata a indicatorilor corporativi in trimestrele urmatoare ar trebui sa fie incorporata cat mai bine posibil in viitoarele negocieri potentiale cu CA Immo in beneficiul actionarilor. Prin urmare, eventuala fuziune a celor doua societati in anul financiar 2018 nu mai este de asteptat din punct de vedere actual", se arata in comunicatul Immofinanz.

Ambele grupuri imobiliare austriece sunt prezente si pe piata din Romania, cele mai importante active fiind Metroffice, Iride Business Park, Victoria Park sau Bucharest Corporte Center pentru Immofinanz si Europe House, Bucharest Business Park, Opera Center, Riverplace, Orhideea Towers (in constructie) si pentru CA Immo.

Citeste si:
Maria Tudorică, Genesis Property: În viitor se va închiria la metru...
reConstruct | Maria Tudorică,...

"Immofinanz intentioneaza sa se concentreze asupra consolidarii in continuare a dezvoltarii sale operationale si asupra beneficiilor investitiei sale in CA Immo in lunile urmatoare pentru a crea valoare adaugata pentru actionarii sai. Independent de posibilitatea unei fuziuni, activitatile vor include si evaluarea altor optiuni strategice - printre altele, posibila vanzare daca va fi profitabila a investitiei in CA Immo".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri