In aceasta vara, un numar de 479 de ansambluri de locuinte (apartamente si vile) se aflau la vanzare in Bucuresti si localitatile din imprejurimi, din care 347 se aflau in constructie si 132 erau deja finalizate. Per ansamblu, numarul de locuinte planificate in cadrul acestor ansambluri ajungea la aproape 80.000.

Defalcat, in Bucuresti existau la vanzare 318 proiecte rezidentiale de dimensiuni medii si mari, in aceasta vara, dintre care 217 se aflau in proces de constructie, in vreme ce restul de 101 erau deja finalizate, cu un numar total de locuinte de 57.000.

Sectoarele din Capitala cu cele mai multe proiecte erau Sectorul 4 (69 de dezvoltari de locuinte) si Sectorul 3 (67 de ansambluri), pe urmatoarele locuri se aflau Sectorul 1 (57 de proiecte), apoi 6 Sectorul (50 de proiecte rezidentiale), Sectorul 2 (43 de ansambluri) si, in cele din urma, Sectorul 5 (32 de constructii).

Pe de alta parte, din punct de vedere al numarului total de locuinte ce ar trebui construite, Sectorul 6 se situa pe primul loc in clasament, cu 20.000 de unitati locative. Acesta era urmat, la o distanta considerabila, de Sectorul 4 (cu 10.300 de locuinte), in vreme ce, in fiecare dintre celelalte subdiviziuni majore din Capitala, proiectele rezidentiale existente erau programate sa aduca pe piata mai putin de 10.000 de locuinte.

Potrivit graficului de mai jos, cartierul Baneasa conduce detasat in Sectorul 1 cu cele mai multe proiecte de locuinte finalizate sau aflate in constructie in lunile de vara ale anului 2018, in timp ce in Sectorul 2, cartierul Colentina a constituit interes pentru dezvoltatorii imobiliari. Cartierul Berceni din Sectorul 4 dispune insa de cele mai multe ansambluri de locuinte in constructie si finalizate din Capitala, urmat de cartierul Titan din Sectorul 3. Si cartierul Militari din Sectorul 6 se dezvolta in continuare din punct de vedere rezidential, in timp ce in Sectorul 6, cartierul Rahova a atras cele mai multe proiecte.

In Corbeanca si Popesti Leordeni sunt 3.000 de vile

In judetul Ilfov, pe de alta parte, in perioada analizata existau 161 de proiecte rezidentiale, dintre care 130 in constructie, iar 31 finalizate. Numarul total al unitatilor locative planificate a fi livrate in cadrul acestora este de aproape 23.000.

Localitatile ilfovene cu cel mai mare numar de proiecte sunt Bragadiru (28), Voluntari (24), Chiajna (tot 24), Popesti Leordeni (20) si Otopeni (17). Din punctul de vedere al numarului de apartamente ce ar trebui livrate, insa, clasamentul arata diferit: pe primul loc se situeaza localitatea Rosu, cu 5.000 de asemenea unitati locative, aceasta fiind urmata de Chiajna (cu 4.386 de apartamente), Bragadiru (4.003), Voluntari (2.503) si Popesti Leordeni (1.887).

In acelasi timp, cele mai multe case planificate spre constructie in cadrul unor ansambluri rezidentiale erau, insa, in Corbeanca (cu 1.557 de locuinte), Popesti Leordeni (1.336), Voluntari (794), Otopeni (516) si Bragadiru (367).

Sursa informatii: Imobiliare.ro

Sursa foto: Sabuhi Novruzov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri