Din punct de vedere al livrarilor, prima parte a anului a inregistrat un ritm relativ lent, cu 28.000 mp finalizati si dati in folosinta, dar estimarile CBRE pentru al doilea semestru al anului sunt optimiste: 158.000 mp sunt in constructie si vor fi terminati pana la finalul anului. Din stocul total de spatii de birouri, 47% sunt in cladiri de clasa A.

"Scaderea ratei de neocupare este un semnal clar ca segmentul de spatii de birouri din Bucuresti are nevoie de cat mai multe proiecte noi, pentru a face fata cererii care creste accelerat. Un aport important in majorarea gradului de ocupare il au companiile de co-working, cum este Spaces, care au o activitate din ce in ce mai mare si se extind cu rapiditate", a declarat Mihai Paduroiu (foto), Head of Advisory & Transaction Services - Office al CBRE Romania.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont