Sectorul 4 dispune de cel mai mare numar de proiecte noi rezidentiale din Capitala, aflate la vanzare sau in curs de constructie, comparativ cu celelalte zone administrative din Bucuresti, potrivit unui raport al Imobiliare.ro, aferent celui de-al doilea trimestru al acestui an. Astfel, in Sectorul 4 exista, in prezent, un numar de 72 noi proiecte rezidentiale, iar cartierul Berceni insumeaza nu mai putin de 54 dintre acestea.

In ultimii ani, Sectorul 4 al Capitalei a cunoscut un val important de dezvoltari rezidentiale, in contextul terenurilor disponibile si al interesului cumparatorilor pentru locuinte noi in aceasta zona, ceea ce a dus la "o adevarata renastere urbana", potrivit Asociatiei Dezvoltatorilor Imobiliari din Romania - URBANIS (prescurtat ADIRU). La acestea, s-au adaugat "investitiile realizate de autoritatile publice locale, in speta de Primaria Sectorului 4, in modernizarea cailor de acces, largirea bulevardelor importante, amenajarea si constructia noilor parcari atat publice cat si de resedinta, precum si amenajarea parcurilor si zonelor de relaxare", arata, de asemenea, asociatia citata intr-un comunicat.

Reprezentantii ADIRU apreciaza, in acelasi timp, ca "zona Tineretului si Calea Vacaresti reprezinta o zona cu un potential foarte mare pentru spatii de birouri", in contextul proximitatii fata de zona centrala a Capitalei si accesul facil la transportul in comun, fapt care va putea genera un interes pentru dezvoltarea unor hub-uri si a unor cladiri de spatii birouri in aceasta zona.

"Putem vedea un viitor bun pentru cladirile de birouri in zonele dens populate (inclusiv cele mai sus mentionate), care ar aduce diferite avantaje pentru toti cei intersati: cartierele ar avea viata si in timpul zilei, retailerii s-ar bucura de un trafic mai mare pe tot parcursul zilei, iar unii angajati nu ar mai trebui sa piarda atat de mult timp in trafic in conditiile in care traficul in Capitala a devenit destul de problematic", potrivit ADIRU.

ADIRU: Sectorul 4 va reprezenta un pol "fierbinte" in piata imobiliara din Capitala

Conform datelor Institutului National de Statistica din luna iunie 2018, peste 50.000 de oameni vor putea avea o locuinta in aceasta zona din Capitala, alaturi de cei peste 322.856 de locuitori deja existenti, iar aprobarea noului PUZ al zonei de Sud a Sectorului 4 este importanta pentru o dezvoltare coerenta. Zona de sud a Capitalei a atras, de asemenea, si importante investitii in infrastructura, precum Pasajul Mihai Bravu si cel de la Piata Sudului, iar in urmatorul an ar urma sa fie finalizat si podul peste Dambovita de la Nicolae Grigorescu, ce va conecta intersectia Vitan-Barzesti - Oltenitei cu partea de est a Capitalei. Suma totala destinata investitiilor in Sectorul 4 de catre autoritati ajunge astfel la 123 de milioane de euro.

Sectorul 4 a inregistrat in ultimele 12 luni si o tendinta de crestere a preturilor la locuintele noi, fapt care a facut ca, pe anumite zone, pretul locuintelor noi sa creasca cu peste 10%(procente), potrivit datelor Imobiliare.ro. "Sectorul 4 va reprezenta un pol fierbinte in piata imobiliara din Capitala, foarte probabil unul dintre cele mai importante conform cifrelor existenta pana la acest moment, iar acest lucru releva ca o dezvoltare urbana durabila poate avea loc doar cu sprijinul autoritatilor publice locale", concluzioneaza reprezentantii ADIRU.

ADIRU este una dintre cele mai importante asociatii de profil din Romania, fiind o asociatie independenta, apolitica, nonguvernamentala. ADIRU a participat in mod activ atat la intalnirile cu Guvernul Romaniei privind prelungirea programului Prima Casa pana in anul 2021, cat si la intalnirile cu reprezentantii Fondului Monetar International si ai Bancii Mondiale in legatura cu dezvoltarea si situatia pietei imobiliare din Romania.

Sursa foto: omihay / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri