Compania de consultanta imobiliara Crosspoint Real Estate, asociata Savills in Romania, a intermediat vanzarea cladirii care gazduia Bank of Cyprus de la SIF Banat Crisana catre o firma apartind unui om de afaceri roman. Crosspoint a asistat SIF Banat Crisana atat in faza de achizitie a cladirii de la Bank of Cyprus, cat si ulterior, in faza de vanzare catre investitorul privat.

Cladirea situata pe Calea Dorobanti 187B, in proximitatea Televiziunii Romane, are o suprafata construita de 2.800 mp si utila de 2.283 mp. Imobilul a fost construit in anul 2005 si a fost folosit exclusiv de Bank of Cyprus pentru a gazdui sediul lor in Romania. Cladirea se afla in proximitatea statiei de metrou Aviatorilor si a parcului Herastrau. Compania de consultanta imobiliara Crosspoint nu a dezvaluit si cine este cumparatorul.

"Astfel de imobile sunt rare pe piata, cererea fiind extrem de mare din partea multor investitori. Fostul sediu al bancii Bank of Cyprus este amplasata intr-o zona foarte cautata, cu o suprafata pe etaj accesibila companiilor mai mici, iar daca luam in calcul si valoarea tranzactiei, acestea au constituit produsul ideal pentru un investitor privat care a dorit sa securizeze astfel un activ trofeu. Exista numerosi oameni de afaceri cu care suntem in contact, care si-au vandut partial sau integral afacerile pe care le-au dezvoltat in decursul anilor, iar acum sunt interesati sa plaseze sumele obtinute in active de acest gen. Avem mai multe mandate de vanzare si pentru alte cladiri de birouri, produse ce sunt pretabile mai mult pentru fonduri de investitii, insa am observat ca investitorii privati pot fi mult mai competitivi decat institutii ce au un anumite criterii, care de multe ori poate fi prea riguroase pentru piata de astazi", a declarat Codrin Matei, managing partner la Crosspoint, Head of Capital Markets.

Fondat in 2005, Crosspoint Real Estate ofera atat servicii de tranzactionare si consultanta pentru domeniul imobiliar, cat si solutii financiare necesare marilor investitori, pentru toate tipurile de proprietati: birouri, retail, industrial, terenuri, hoteluri si rezidential.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri