AFI Europe, dezvoltatorul centrului comerical AFI Palace din Capitala, a semnat o scrisoare de intentie neangajanta cu societatea Plaza Centers (actionar Elbit Imaging) pentru achizitia pachetului majoritar de actiuni al proiectului Casa Radio, situat in centrul orasului Bucuresti. Valoarea totala a ofertei se ridica la 60 de milioane de euro.

Sub rezerva incheierii cu succes a acestei tranzactii, AFI Europe va deveni actionarul majoritar al acestui proiect, cu o participatie de 75%. Restul pachetului de 25% din actiuni este detinut de autoritatile romane (15%) si de investitori terti (10%). AFI Europe va derula operatiunile de diligenta care, daca vor fi incheiate in mod satisfacator, vor conduce la semnarea unui pre-contract de vanzare-cumparare.

Contractul definitiv de vanzare-cumparare este supus indeplinirii anumitor conditii. "Casa Radio este un punct de reper in Bucuresti si achizitia proiectului este in concordanta cu strategia noastra de expansiune. Avand in vedere stadiul incipient al acestei achizitii, vom oferi informatii actualizate privind achizitia si planurile pentru acest proiect pe masura ce procesul avanseaza", a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

Plaza Centers a incercat de mai multi ani sa transforme proiectul Casa Radio intr-un proiect imobiliar multifunctional, cu 90.000 metri patrati de retail si spatii de petrecere a timpului liber si 127.000 metri patrati de spatii de birouri, complex hotelier, o cladire administrativa si parcare subterana. In total ar urma sa fie construiti 467.000 metri patrati. Proiectul se loveste insa de numeroase probleme, scria Digi24 anul trecut.

Anul trecut, AFI Europe Romania a achizitionat un teren de 4,3 hectare in proximitatea AFI Cotroceni, unde va dezvolta un proiect mixt de birouri, spatii comerciale si locuinte. Alte proiecte majore ale companiei includ AFI Tech Park, un complex de birouri situat in centrul Bucurestiului, a carui prima faza a fost deja finalizata, AFI City, primul proiect rezidential al companiei in Romania, in cartierul Bucurestii Noi din nordul Capitalei, si AFI Brasov, un proiect mixt de birouri si spatii comerciale.

Citeste si:
AFI Europe cumpara 75% din Casa Radio cu 60 mil. euro
AFI Europe cumpara o...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Proprietarii de mall-uri solicită reluarea activității: avem pierderi URIAȘE
Setari Cookie-uri