River Development anunta startul constructiei pentru cladirile de birouri London si Oslo in complexul Sema Parc din Capitala. Cu o investitiei de 70 de milioane de euro, cele doua cladiri de spatii de birouri clasa A vor avea o suprafata construita de 35.709 metri patrati, finalizarea lucrarilor fiind estimata pentru al doilea trimestru din 2021.

Cele doua cladiri de birouri vor avea o suprafata totala inchiriabila de 31.524 metri patrati (London – 21.347 metri patrati, Oslo – 10.177 metri patrati). Ambele cladiri vor dispune de aproape 700 de locuri de parcare pe doua niveluri subterane pe o suprafata de aproximativ 23.000 metri patrati.

Cladirea Oslo va avea un regim de 6 etaje (5 functionale si un etaj tehnic), cu suprafete inchiriabile pe etaj variind intre 1.070 si 2.020 mp, in timp ce London va avea 15 etaje si este prevazuta cu un sky bar la ultimul etaj care poate fi folosit inclusiv pentru organizarea evenimentelor corporate. Spatiile inchiriabile variaza intre 909 si 2.020 metri patrati pe etaj. Cladirile sunt inscrise in procesul de obtinere a certificarii BREEAM Excellent.

"Continuam constructia orasului Sema Parc, un spatiu gandit ca un mix de functiuni, care reuneste segmentul office, rezidential si retail, la care se adauga zone destinate petrecerii timpului liber sau activitatilor culturale. Consideram ca zona de Centru-Vest a Capitalei reprezinta noul pol de dezvoltare imobiliara si ne bucuram sa construim birouri de clasa A in cea mai efervescenta zona a Bucurestiului. Cladirile London si Oslo fac parte din master planul gandit pentru intregul ansamblu Sema Parc despre care speram ca va deveni pentru Bucuresti un proiect similar cu ceea ce reprezinta Canary Wharf sau Potsdamer Platz pentru Londra si Berlin", spune Sorin Visoianu, CEO River Development.

Antreprenorul general contractat sa realizeze lucrarile este compania de constructii Consola Group, iar project managementul va fi asigurat de Vitalis Consulting. Conceptul si proiectul initial al celor doua cladiri a fost realizat de Westfourth Architecture, iar actualizarea proiectului a fost facuta de M3D Cinetic.

In ultimii doi ani, River Development a inceput un proces de reconversie si reamenajare a unor cladiri existente pe platforma Sema Parc in cladiri de spatii de birouri clasa A cu o suprafata totala inchiriabila de peste 38.000 mp. Primele doua cladiri (Bruxelles si Paris) au fost deja finalizate, cea de-a treia (Berlin) urmand a fi livrata in T3 2019.

Cladirile Oslo si London fac parte din master planul Sema Parc, un proiect mixed-use care se ridica la un total de aproximativ 964.800 metri patrati construiti. Cea mai mare pondere o reprezinta segmentul de birouri cu 54% din totalul construit (526.800 metri patrati), fiind urmat de segmentul rezidential cu 32% (305.200 metri patrati). Spatiile comerciale si destinate recreeri vor ocupa un procent de 10% din totalul construit (93.500 metri patrati), iar segmentul hotelier este estimat la 2% (21.300 metri patrati).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri