CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est, a achizitionat parcul logistic A1 Bucharest Park, in urma unei tranzactii in valoare de aproximativ 40 milioane euro.

Proprietatea se afla pe autostrada A1, la kilometrul 13, iar acest acord reprezinta consolidarea cu succes a pozitiei pe care CTP o ocupa in zona. Dezvoltatorul mai detine alte trei proprietati in vecinatatea capitalei: CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest si CTPark Bucharest Chitila. Proiectul logistic A1 Bucharest Park a fost dezvoltat de catre AIC RE si cumparat de CTP, de la Vabeld Group, iar tranzactia a fost perfectata pe 27 iunie.

Terenurile si cladirile nou achizitionate vor fi integrate pe deplin in CTPark Bucharest si vor beneficia de aceleasi standarde de management ca restul parcului, inclusiv amenajarea teritoriala adecvata si administrarea proprietatii. A1 Bucharest Park acopera 14 hectare de teren pe care sunt dezvoltate opt cladiri logistice, ocupate in totalitate, cu o suprafata inchiriabila de 78.000 mp. Printre chiriasii actuali ai parcului se numara retaileri si companii de transport cunoscute la nivel national si international, cum ar fi: Delamode, Augsburg, Kalapod etc.

”Aceasta achizitie reprezinta o oportunitate importanta de a consolida prezenta CTP la km 13, unde am dezvoltat deja unul dintre principalele noduri logistice din Romania. Cred in capacitatea de dezvoltare a Romaniei in ceea ce priveste infrastructura si atragerea de noi investitii. Achizitia va permite companiei sa acceseze o noua gama de chiriasi care isi doresc sa-si extinda operatiunile in Romania”, a declarat Remon Vos, CEO al CTP.

A1 Bucharest Park beneficiaza de o amplasare excelenta, foarte aproape de Soseaua de Centura a capitalei si cu acces foarte bun la autostrada A1, oferind o ruta rapida spre restul tarii si legand Bucurestiul de Ungaria si restul Europei. Este unul dintre cele mai importante noduri logistice din partea de vest a Bucurestiului, cu o infrastructura buna si toate utilitatile disponibile, cu vizibilitate excelenta si acces usor al camioanelor, aproape de oras.

”Cel mai nou proiect adaugat in portofoliul CTP se integreaza foarte bine cu restul proprietatilor noastre de la km 13 de pe autostrada A1 si, de asemenea, sustine proiectul nostru de a oferi un nou produs pe piata, respectiv spatii mici la standarde ridicate: unitati de 1.000 - 3.000 mp, recent construite, de inalta calitate, care au un consum redus de energie si ofera maximum de confort. Consideram ca intreprinderile mici, unitatile de productie, companiile care au nevoie de un spatiu relativ mic merita sa-si dezvolte activitatea in spatii decente care sa le ofere costuri mici ale utilitatilor si posibilitatea de a atrage forta de munca de buna calitate”, a adaugat Ana Dumitrache, Country Head al CTP Romania.

Tranzactia a fost finantata de Alpha Bank, asistata de CMS Cameron McKenna. Compania CTP a fost asistata in aceasta tranzactie de firma de avocatura NNDKP, iar partea financiara si fiscala a fost coordonata de Mazars.

CTP este un dezvoltator si administrator full-service de proprietati comerciale, specializat in livrarea si managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internationale si locale de prim rang, care fac investitii strategice noi sau isi extind operatiunile in Europa Centrala si de Est. CTP detine CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrala, cu 5 milioane de metri patrati de spatii de clasa A, in peste 90 de puncte strategice, aflate in opt tari.
In Romania, CTP este cel mai mare dezvoltator si administrator de spatii logistice si industriale de clasa A, cu peste 1 milion mp suprafata inchiriabila situati in zece orase: Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitesti, Salonta, Sibiu, Timisoara si Turda.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri