CBRE a mutat Vertiv in cladirea de spatii de biouri Advancity Business Center din Cluj-Napoca, pe o suprafata de 4.500 mp

CBRE a consiliat compania americana Vertiv in tranzactia de inchiriere a unei suprafete de 4.500 mp de spatii de birouri in cladirea Advancity Business Center, amplasata in zona centrala a orasului Cluj-Napoca. Vertiv este liderul global in productia de hardware, software si solutii destinate centrelor de date, retelelor de comunicatii si sistemelor comerciale si industriale.

Cladirea de spatii de birouri Advancity Business Center se afla pe strada Somesului, in apropiere de Piata Mihai Viteazul si a fost livrata in 2019. Acasta dispune de o suprafata inchiriabila de 6.820 mp, desfasurata pe parter si cinci etaje, la care se adauga parcare subterana.

Conform datelor CBRE Research, in judetul Cluj, numarul angajatilor care isi desfasoara activitatea in sectorul IT&C este estimat la 16.242 pentru anul 2019, fiind asteptata o crestere de aproximativ 3% in 2020. Cluj se claseaza astfel pe locul al doilea la nivel national in functie de numarul angajatilor din IT&C, dupa regiunea Bucuresti - Ilfov, unde numarul celor care lucreaza in acest sector este estimat la 89.183 pentru 2019, cu o crestere de 4% in 2020.

In ceea ce priveste stocul de spatii moderne de birouri de Cluj-Napoca, acesta este estimat la 312.000 mp in prezent, fiind asteptate livrari de 28.000 pana la finalul anului 2020.

"Piata spatiilor de birouri din Cluj-Napoca a cunoscut o dezvoltare accelerata in ultimii ani, atat din punct de vedere al noilor dezvoltari, cat si al achizitiilor la care am asistat, peste 139 de milioane de euro fiind tranzactionate doar in ultimul an. Odata cu noile livrari din 2019-2020, care includ si proiecte mixte, ce integreaza componenta de birouri cu cea de retail si chiar rezidentiala, Cluj-Napoca isi reconfirma pozitia de lider al oraselor regionale”, a declarat Mihai Paduroiu, head of advisory & transaction services, CBRE Romania.

El aduga ca "acest lucru se datoreaza in mare parte functionarii eficiente a ecosistemului format din administratia publica, mediul academic si mediul de business. Astfel, Cluj-Napoca a devenit un model de succes care poate fi replicat la nivel national".

Citeste si:
In vizita la centrele Vertiv din Italia: care sunt tendintele
In vizita la centrele Vertiv...

La nivel national, conform datelor CBRE Research, stocul modern de spatii de birouri este estimat la aproximativ 3.8 mil. mp in prezent, fiind programate livrari de 190.000 mp pana la finalul anului.

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri