Lucrarile de constructii in Romania au inregistrat o crestere de 23,3% in luna iunie 2019, comparativ cu iunie 2018, acesta fiind cel mai mare ritm anual de crestere a lucrarilor de constructii inregistrat in randul statelor membre ale Uniunii Europene, arata datele publicate marti de Eurostat.

Comparativ, in Uniunea Europeana lucrarile de constructii au crescut cu 0,6% in ritm anual, in timp ce in zona euro au inregistrat un avans de 1%, conform Agerpres.ro.

In schimb, in iunie 2019 comparativ cu mai 2019, Romania se situeaza printre statele membre unde lucrarile de constructii au inregistrat cea mai mare scadere din UE, cu un declin de 2,8%, o scadere mai pronuntata fiind inregistrata doar in Slovenia, minus 6,7%. In Uniunea Europeana lucrarile de constructii au scazut cu 0,3% de la o luna la alta, in timp ce in zona euro au stagnat.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul National de Statistica, in Romania, in iunie 2019 fata de aceeasi luna din 2018, volumul total al lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut cu 21,9%, respectiv cu 22,2%, ca serie ajustata. In ceea ce priveste situatia la nivel comparativ iunie 2019 - mai 2019, volumul total al lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta (+6,7%), dar a scazut ca serie ajustata cu 2,8%.

Sursa foto: bluedog studio / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri