Lucrarile de constructii in Romania au inregistrat o crestere de 23,3% in luna iunie 2019, comparativ cu iunie 2018, acesta fiind cel mai mare ritm anual de crestere a lucrarilor de constructii inregistrat in randul statelor membre ale Uniunii Europene, arata datele publicate marti de Eurostat.

Comparativ, in Uniunea Europeana lucrarile de constructii au crescut cu 0,6% in ritm anual, in timp ce in zona euro au inregistrat un avans de 1%, conform Agerpres.ro.

In schimb, in iunie 2019 comparativ cu mai 2019, Romania se situeaza printre statele membre unde lucrarile de constructii au inregistrat cea mai mare scadere din UE, cu un declin de 2,8%, o scadere mai pronuntata fiind inregistrata doar in Slovenia, minus 6,7%. In Uniunea Europeana lucrarile de constructii au scazut cu 0,3% de la o luna la alta, in timp ce in zona euro au stagnat.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul National de Statistica, in Romania, in iunie 2019 fata de aceeasi luna din 2018, volumul total al lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut cu 21,9%, respectiv cu 22,2%, ca serie ajustata. In ceea ce priveste situatia la nivel comparativ iunie 2019 - mai 2019, volumul total al lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta (+6,7%), dar a scazut ca serie ajustata cu 2,8%.

Citeste si:
(P) Investitiile in IT&C sunt esentiale pentru Romania
(P) Investitiile in IT&C sunt...

Sursa foto: bluedog studio / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Cat costa munca de lucru in UE: Romania, la coada clasamentului