One Cotroceni Park, proiect imobiliar mixt dezvoltat de catre One United Properties pe un teren de 5,8 hectare in Bucuresti, va cuprinde o zona de retail cu o suprafata de aproape 15.000 de metri patrati, comparabila cu cea a unui centru comercial de dimensiuni medii, potrivit companiei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Echinox.

Proiectul dezvoltat de One United Properties va cuprinde noua blocuri cu circa 800 de apartamente si birouri cu o suprafata inchiriabila de aproximativ 80.000 metri patrati, spatiile de la parterul cladirilor fiind alocate intr-o proportie semnificativa zonei de retail. One United a desemnat firma de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Echinox consultant strategic pentru definirea conceptului zonei de retail si implementarea strategiei de inchiriere a spatiilor comerciale.

"Ne propunem sa transformam fosta platforma Ventilatorul intr-un peisaj urban modern si sa dam o noua dimensiune ansamblurilor mixte aflate intr-o locatie importanta din oras. One Cotroceni Park va beneficia de o zona de retail de 15.000 de metri patrati, reprezentand peste 10% din suprafata dezvoltata, care va deservi atat cei aproximativ 10.000 de oameni care vor lucra si locui in proiect, cat si rezidentii din zona Cotroceni - 13 Septembrie, printr-o noua serie de concepte si facilitati special gandite pentru aceasta locatie", spune Bogdan Marcu, partener retail agency, Cushman & Wakefield Echinox.

In medie, dezvoltatorii de birouri din Bucuresti aloca suprafete de 5-6% spatiilor de retail si servicii, pondere considerata insuficienta de catre o buna parte din angajati. Conform studiului Working Habits & Commuting Patterns realizat recent de Cushman & Wakefield Echinox, doar 27% dintre angajatii cladirilor de birouri moderne din Bucuresti sunt multumiti de zona de retail si servicii din apropierea locului de munca, acestia considerand ca este nevoie de mai multe restaurante si cafenele (37% dintre respondenti), centre de fitness si spatii pentru practicarea sporturilor (26%) si supermarketuri (24%).

Situat pe strada Progresului, vizavi de viitoarea statie de metrou Academia Militara, One Cotroceni Park va revitaliza o fosta zona industriala din mijlocul Capitalei, tinand cont ca pe o raza de un kilometru se regasesc obiective importante precum Palatul Cotroceni, Gradina Botanica, Academia Militara, Palatul Parlamentului sau hotelul JW Marriott.

Lucrarile la prima faza a proiectului, ce va consta in dezvoltarea componentei de birouri si a spatiilor de retail aferente vor incepe in urmatoarele saptamani, in timp ce demararea constructiei la componenta rezidentiala a proiectului este planificata pentru toamna anului viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri