Consiliul Concurentei va analiza operatiunea prin care grupul Globalworth, prin Globalworth Holdings Cyprus Limited, si grupul Alf Alf Mizzi & Sons, prin Alf Mizzi & Sons Overseas Investment Limited, vor controla in comun companiile Southern Logistics, Network Wide Logistics, precum si alte doua companii infiintate pentru realizarea proiectelor imobiliare Industrial Sibiu West si Industrial Park Pitesti.

Globalworth Holdings Cyprus Limited dezvolta si gestioneaza cladiri de birouri si proprietati in sectorul logistic, obtinand venituri din inchirierea de spatii catre companii din intreaga lume.

Alf Mizzi & Sons Overseas Investment Ltd. este o companie din Cipru, detinuta de grupul Alf Mizzi & Sons Ltd., care isi desfasoara activitatea in mai multe domenii, precum: retail alimentar, vestimentar, dezvoltare si inchiriere proiecte imobiliare etc.

Companiile ce urmeaza sa fie controlate in comun vor fi active in domeniul inchirierii de spatii cu destinatie industriala. In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta operatiune trebuie supusa controlului Consiliului Concurentei.

Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.

Citeste si:
Companii de paza amendate pentru trucarea unei licitatii Romsilva
Concurenta a amendat doua...

Globalworth este o companie imobiliara activa in Europa Centrala si de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra si citata in segmentul AIM, care activeaza in Romania si Polonia, in ambele tari devenind principalul investitor pe piata imobiliara de spatii de birouri.

Globalworth dezvolta si gestioneaza cladiri de spatii de birouri si in sectorul de logistica/industrie usoara, care genereaza venituri din inchirierea de spatii catre companii de top din intreaga lume. Portofoliul companiei are avea o valoare totala de aproximativ 2,85 miliarde de euro, la 30 iunie 2019. Peste 95% din acesta este reprezentat de active producatoare de venit, inchiriate catre aproximativ 685 de companii nationale si multinationale. In Romania, Globalworth este prezenta in Bucuresti, Timisoara, Constanta si Pitesti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Globalworth cumpara integral Renault Bucharest Connected