Ioannis Papalekas iese din actionariatul Globalworth si incaseaza peste 230 mil. euro

Ioannis Papalekas, CEO Globalworth, cel mai important proprietar si dezvoltator de spatii de birouri din Romania dupa valoarea portofoliului, a vandut recent participatia pe care o detinea, indirect prin Zakiono Enterprises Limited, in cadrul companiei pentru 230 de milioane de euro catre CPI Property Group (CPIPG), alt proprietar de active imobiliare in regiune, cu sediul in Luxembourg.

Ioannis Papalekas controla prin Zakiono Enterprises Limited un numar de 23.734.670 de actiuni Globalworth (in valoare de peste 230 de milioane de euro, la un pret de 9,70 euro pe titlu) si warrant-uri (drepturi de a vinde actiuni in anumite conditii de pret) reprezentand 2.830.020 de actiuni ale companiei, in valoare de 7,3 milioane euro. In plus Ioannis va incasa si 39 de milioane de euro pentru alte active si drepturi pe care Zakiono Enterprises Limited le detinea in cadrul Globalworth.

In plus, avand in vedere momentul vanzarii, CPI Property Group ii va plati lui Ioannis Papalekas suma de 7,1 milioane de euro pentru dividendul provizoriu de 0,30 euro pe actiune, potrivit Globalworth.

Dupa finalizarea vanzarii de catre Zakiono Enterprises Limited, CPI Property Group va ajunge sa detina, direct si indirect in cadrul Globalworth, un numar de 37.311.098 actiuni, echivalentul a 16,8% din capitalul social al companiei.

Decizia luata de Ioannis Papalekas de a-si vinde pachetul de actiuni controlat in care Globalworth ar fi fost determinata de motive personale, potrivit unei informari a dezvoltatorului imobiliar. Ioannis Papalekas va continua, insa, sa isi desfasoare activitatea de CEO in cadrul Globalworth. "Globalworth dispune acum de o platforma de asset management, cu o echipa puternica de management si un grup de investitori importanti, care sunt capabili sa dezvolte in continuare compania", potrivit dezvoltatorului.

Citeste si:
TOPUL proiectelor de birouri ce urmează a fi livrate în Bucureşti...
TOPUL celor mai importante...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Fondator al Globalworth, Ioannis Papalekas are aproape 20 de ani de experienta in domeniul investitiilor si dezvoltarii imobiliare, predominant in Romania. Inainte de Globalworth, Ioannis Papalekas a fost dezvoltat, de asemenea, circa 400.000 mp de spatii comerciale (birouri, retail si logistica) si 1.000 de unitati rezidentiale in Romania.

Globalworth este activ in Romania si Polonia, unde detine un portofoliu evaluat la 30 iunie 2019 la peste 2,85 miliarde de euro. Peste 95% din acesta este reprezentat de active producatoare de venit, inchiriate catre aproximativ 685 de companii nationale si multinationale.

In Romania, Globalworth detine atat proiecte de spatii de birouri, precum Green Court, Globalworth Tower sau Renault Bucharest Connected cat si doua parcuri logisitice si industriale. Globalworth este prezenta in Bucuresti, Timisoara, Constanta si Pitesti, in timp ce in Polonia proprietatile sale se regasesc in Varsovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice.

Citeste si:
Globalworth a atras 330 mil. euro pentru noi investitii in Romania
Globalworth, controlata de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri