Guvernul a aprobat cadrul prin care tinerii fermieri pot obţine, prin concesiune, 50 de hectare de la stat

Guvernul a aprobat proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru crearea cadrului legal prin care tinerii fermieri vor putea obţine, prin concesiune, teren de la stat de maximum 50 de hectare.

"Pe lista suplimentară a şedinţei de guvern, un proiect de ordonanţă de urgenţă, de asemenea, pentru aplicarea unui program inclus în Planul naţional de investiţii şi relansare economică al Guvernului Orban; este proiectul privind instituirea unor măsuri pentru sprijinul tinerilor fermieri. În acest caz se creează cadrul legal pentru a putea concesiona teren din domeniul public al statului pentru instalarea tinerilor fermieri. Aceştia vor putea obţine, prin concesiune, teren de la stat de maximum 50 de hectare", a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de guvern, potrivit Agerpres.

Măsura era pe masa Guvernului pentru sectorul agricol și industria agro-alimentară, cu scopul redresarii economice, prezentat in luna iulie. Bugetul estimativ era de 42 milioane euro (20 milioane euro alocare distinctă pentru tinerii din afara granițelor în scopul reîntoarcerii în țară a celor cu experiență și formare în domeniul agricol).

Astfel, pentru prima dată, beneficiarii pot accesa facilitatea concesionării de terenuri cu destinație agricolă, libere de contract cu suprafață de maxim 50 de ha, aparținând domeniului public sau privat al statului.

Citeste si:
OMS estimează că pandemia se va agrava odată cu venirea iernii
OMS: Pandemia s-ar putea...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului
Sursa foto: Fotokostic / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri