Cordia, dezvoltator imobiliar care în România lucrează la proiectul rezidențial Parcului20, situat în zona Expoziției din nordul Bucureștiului, a achiziționat dezvoltatorul britanic Blackswan Propery, specializat în domeniul închirierilor private din Birmingham, aceasta fiind cea mai recentă etapă a expansiunii sale internaționale.

Cordia a finanțat tranzacția utilizând fonduri obținute din emisiunea de obligațiuni din cadrul Sistemului de Finanțare a Obligațiunilor pentru Creștere al Băncii Naționale a Ungariei. Achiziția permite Blackswan să livreze proiecte în valoare de 550 milioane lire în zona West Midlands.

Cordia este platforma de dezvoltare rezidențială a Futureal, unul dintre cele mai importante grupuri de investiții și dezvoltare imobiliară din Europa Centrală și de Est, cu peste 650.000 de metri pătrați în construcție în cadrul a 32 de proiecte în desfășurare. Cea mai recentă achiziție a companiei marchează și prima sa investiție pe piața britanică.

Compania britanică va continua să funcționeze sub marca Cordia Blackswan și va fi condusă de actuala echipă de management. De asemenea, Blackswan își va crește echipa, punând accent pe recrutare în următoarele câteva luni, pentru a sprijini dezvoltarea proiectelor planificate ale companiei.

Retail jobs

Tranzacția Blackswan, la fel ca achiziționarea a 93% din dezvoltatorul rezidențial polonez Polnord SA, cotat la Bursa de la Varșovia și a unei participații de 20% la Argo Properties NV, o companie olandeză activă în domeniul închirierilor rezidențiale și al reînnoirii urbane pe scară largă din Germania, a fost parțial finanțată din fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni din cadrul Sistemului de Finanțare a Obligațiunilor pentru Creștere al Băncii Naționale a Ungariei.

Aceste achiziții au mărit portofoliul Cordia de terenuri destinate dezvoltării rezidențiale. Pe aceste terenuri pot fi dezvoltate peste 14.000 de apartamente. Cordia a emis în noiembrie 2019 obligațiuni în valoare de 135 milioane de euro pe 7 ani și în septembrie 2020 obligațiuni de 105 milioane euro pe 10 ani pentru a-și finanța expansiunea internațională și intrarea pe segmentul închirierilor private.

Citeste si:
Apartament în oraș sau casă în suburbie. Ce vor prefera românii...
Apartament în oraș sau casă...

Tranzacția a fost intermediată de Tony Haran, șef al departamentului de investiții rezidențiale și expert în construcția și închirierea din zona Midlands din echipa rezidențială a CBRE. El a consiliat Cordia cu privire la prima achiziție rezidențială a companiei din Marea Britanie.

Blackswan Property a fost fondată de Marcus Hawley în 2009 și se concentrează pe dezvoltarea de proiecte mixed-use cu accent pe rezidențial în regiunea West Midlands.

Sursa foto: JJFarq / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri