Un teren de pe strada Aleea Domnișoara Pogany 2, din sector 6, care ar fi fost trecut ilegal din PUZ-ul coordonator al sectorului 6 din categoria V1a (teren verde / parcuri) în teren pentru construcții, încălcând astfel, legea 24/2007 care interzice exact acest lucru, a fost subiectul unui amplu protest duminica trecută, organizat de asociația ”Salvați zona verde Domnișoara Pogany".

Terenul se află în proximitatea cartierului ANL de case Constantin Brâncuși, dat în folosință undeva în perioada 2009-2010. Asociația ”Salvați zona verde Domnișoara Pogany" dorește construirea unui parc nou pe acest teren, din stânga străzii Aleea Domnișoara Pogany.

În documentația ANL terenul era prezentat ca parc, în cotextul în care în PUZ-ul din 2005 zona era trecută ca V1a (care înseamnă spații verzi publice cu acces nelimitat - parcuri, grădini, scuaruri etc.). Asociația susține însă că a fost forțata trecerea terenului verde în teren de construit.

"În 2012, PUZ-ul a fost modificat ilegal, fiind trecut din V1a în M2 (clădiri mixte P+1) și M3 (clădiri mixte P+14), lucru care încalcă legea 24/2007, care interzice acest lucru. O servire ca la carte de către autoritățile locale a unor milioane de euro către rechinii imobiliari", spune președintele asociației "Salvați zona verde Domnișoara Pogany", Adrian Preda.

Retail jobs

Afaceri de 82 milioane de euro cu terenuri la nivelul primăriei

Asociația mai arată căla nivelul administrației locale din Sectorul 6 al Capitalei ar exista "o reţea de retrocedări ilegale", făcute de către fostul primar Cristian Poteraș, care a pus mâna pe unele dintre cele mai valoroase terenuri din sectorul 6. Astfel, deși proprietarii de drept așteptau și 10 ani pentru soluţionarea cererilor de retrocedare, imediat ce işi vindeau dreptul litigios către această rețea, împroprietărirea se realiza în timp-record.

Cumpărătorii drepturilor succesorale litigioase au primit ”în compensare” de la subcomisia de fond funciar a sectorului 6, prezidată de primarul Cristian Poteraş, terenuri în valoare de 82 milioane de euro, deşi proprietarii de drept deţinuseră parcele la periferia Bucureştiului sau în comunele învecinate.

Citeste si:
Milionarul Dragos Savulescu, arestat in Napoli
Milionarul Dragos Savulescu,...

Citește mai mult pe pagina asociației "Salvați zona verde Domnișoara Pogany".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri F