Compania Impact Developer&Contractor a achiziționat terenul pentru un nou proiect rezidențial pe care îl va dezvolta în București, în zona Barbu Văcărescu. Proiectul va include aproximativ 1.000 de apartamente, dezvoltate pe un teren de 2,7 hectare.

Procesul de construcție va fi demarat în 2023, se va desfășura în patru faze, până în 2028 și va avea o valoare de 160 milioane de euro. Potrivit lui Gheorghe Iaciu, acționarul majoritar al companiei, proiectul va avea, cel mai probabil, o componenta mixtă care va include și o zonă comercială.

„Intenționăm să dezvoltăm același concept de locuire folosit în ansamblul Luxuria Residence. Terenul deținut în zona Barbu Văcărescu are 4,5 hectare dar nu o să îl utilizăm în totalitate, pentru a putea păstra și o zonă de spații verzi de 30%. Este un proiect important pentru noi și sperăm că și pentru comunitatea de business care s-a dezvoltat foarte mult în zonă”, a declarat Gheorghe Iaciu, pentru wall-street.ro.

Luxuria Residence este amplasat în București, în zona Bd. Expoziției. În primele nouă luni ale acestui an a fost finalizată construcția a 500 de apartamente, iar următoarele 130 de apartamente sunt estimate a fi livrate în prima jumatate a anului 2021. Prețurile apartamentelor pornesc de la 127.000 de euro + TVA pentru un apartament de două camere (61 mp utili) iar pentru un apartament de patru camere (142 mp utili) de la 214.000 de euro + TVA. Ansamblul rezidențial include 9.650 de mp de spații verzi, inclusiv un parc interior de 2.500 de mp.

Compania Impact a încheiat primele 9 luni ale anului 2020 cu venituri din vânzarea de locuințe în valoare de 135.349 milioane de lei, în creștere cu 35% față de perioada similară a anului 2019. Evoluția se datorează unei creșteri cu 23% a volumului de vânzări, ajungând la un total de 258 de unități tranzacționate (apartamente, plus parcările și terenurile de curte aferente pachetului).

Apartamentele vândute au totalizat o suprafață construită de 21.877 mp. Rezultatele înregistrate depășesc nivelul de încasări înregistrate anul trecut, când compania a avut cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani.

În plus față de contractele de vânzare-cumpărare înregistrate, la 30 septembrie 2020 erau încheiate precontracte de vânzare-cumpărare și rezervări pentru alte 217 de apartamente în ansamblurile rezidențiale Greenfield și Luxuria, cu o valoare de 120,65 milioane de lei, estimate a se transforma în venituri în perioada T4 2020 - 2022.

Impact Developer&Contractor SA este singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Compania a dezvoltat 16 ansambluri rezidențiale în București și în țară, însumând peste 450.000 de mp construiți și peste 4.000 de unități livrate. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa și Luxuria Residence, ansamblu rezidențial de lux cu Certificare BREEAM Excellent.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri