Apartamentele de două camere sunt la cea mai mare căutare, în zone care să dispună de cât mai multe facilități, spații verzii, iar zona Neptun-Olimp ar putea fi următoare destinație de care dezvoltatorii imobiliari vor profita.

Potrivit unui studiu își doresc să fie situat în vecinătatea plajei, înconjurat de verdeață și având acces la facilități precum supermarket, restaurante, farmacii, dar și Internet wi-fi, iar printre cele mai importante servicii se numără curățenia căilor de acces, întreținerea spațiilor verzi, administrare și servicii de pază.

Studiul comandat de Certion Property Developers arată că trei sferturi dintre respondenți preferă un apartament cu 2 camere (suprafață medie: 62mp), cu terasă/balcon (9.3mp).

În ceea ce privește modul de achizitie, 60% se gândesc să-l cumpere prin credit (bancar sau de la dezvoltator). Momentul deciziei de cumpărare a unei locuinte la mare a fost puternic impulsionat de pandemie, peste 51% dintre respondenți luând în considerare achiziția unui apartament la mare în ultimul an.

Cât despre zonele atractive de pe litoral, zona Neptun-Olimp, ar fi preferată de către cei mai mulți, motivația fiind aceea că ar fi mai liniștită și mai puțin aglomerată (88%) potrivită pentru tot anul (80%), pentru vacanțe mai lungi (88%) și pentru familii (79%).

Retail jobs

Studiul mai spune că zona Mamaia-Năvodari este percepută ca fiind supra-aglomerată (87%), prea scumpă (87%) și cu servicii care lasă de dorit. Vama Veche este considerată mai degrabă pentru week-end (57%), murdară (50%), dezvoltată haotic (34%).

Certion vrea să investească 45 de milioane de euro în proiecte rezidențiale

Certion Property Developers are în plan dezvoltarea unor proiecte rezidențiale premium în zona Neptun-Olimp, a căror investiție totală depășește 45 de milioane de euro, pe o perioadă de 4 ani. Conform studiilor realizate de Certion, stațiunea Neptun-Olimp are cel mai mare potențial de a deveni nucleul regenerării mult dorite a litoralului românesc.

“Stațiunea Neptun-Olimp se configurează ca un nou pol al pieței imobiliare, pe segmentul de investiții și second home premium. (...) Valoarea cumulată a proiectelor Certion este de peste 45 de milioane de euro, iar prin ele vizăm nu doar construcția de locuințe, ci transformarea spațiului în acasă, cu un impact minim asupra mediului”, a declarat, într-un comunicat, Cătălin Scripcaru, President & CEO Certion Property Developers.

În acest moment pe litoral sunt mult prea puține unități de cazare de 4 și 5 stele, concentrate în zone aglomerate care adresează un segment mic din clienți și interesante numai pentru perioade limitate, nu pentru întregul an. Studiile mai arată și faptul că tendința globală, a achiziției de case de vacanță, se regăsește semnificativ și la nivelul publicului din România care, din ce în ce mai mult, optează pentru investiții în proprietăți de vacanță.

Citeste si:
Prime Kapital lanseaza un nou proiect rezidential: unde va fi situat
Prime Kapital anunta lansarea...

Sursa foto: Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri